L’antologia Mig segle de poesia catalana, del maig del 68 al 2018, aplega més de més de dos-cents poemes i poetes

Vicenç Altaió i Josep M. Sala-Valldaura han rebut l’encàrreg de recopilar els poemes i poetes més destacats dels darrer 50 anys. Mig segle de poesia catalana, del maig del 68 al 2018 (Proa)

Aconsegueix l’objectiu d’aproximar-nos a través d’un llibre a la diversa i rica  poesia catalana dels darrers anys.

L’antologia arrenca el maig del 68  i finalitza amb una selecció de joves poetes. Es tracta de tres generacions de poetes que s’iniciaa partir dels poetes nascuts a la immediata postguerra, el 1940, formats sota la dictadura, i es tanca amb els poetes que acaben de publicar el seu primer llibre.

La tria esta organitzada en tres grups generacionals: la represa i la revolta dels nascuts entre el 1940 i 1959; la normalització del català i la institucionalització política que emmarquen els nascuts entre 1958 i 1975; i la crisi i la implosió i la insurgència dels més joves.

Carles Hac Mor, Antònia Vicens, Narcís Comadira, Pere Gimferrer, Francesc Parcerisas, Perejaume,  Ponç Ponç,  Carles Duarte, Dolors Miquel, Susanna Rafart, Lluís Calvo, Manuel Forcano, Teresa Colom, Irene Solà, Sílvie Rothkovic, Míriam Cano, Anna Gual, Anna Pantinat , Eduard Escoffet, Esteve Plantada, Martí Sales, Albert Forns i Josep Pedrals són alguns dels noms que formen part de la tria.