La nova aventura permet descobrir la història de Cinisca la primera dona en guanyar unes olimpíades.

Continuen les aventures històriques del talp Felip acompanyat dels seus inseparables amics Quim i Pep. Es tracta del quart lliurament de la sèrie després de ‘Un talp al meu jardí’, ‘Un talp a l’Antic Egipte’ i ‘Un talp a l’Antiga Roma’.

A l’escola dels dos nens se celebren unes jornades esportives amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics. El talp Felip els explicarà que els jocs olímpics ja se celebraven a l’època dels antics grecs, i amb el rellotge màgic decidiran anar a visitar la primera celebració dels jocs, al 396 aC a la ciutat d’Olímpia. Un cop allà, els tres amics coneixeran en Corebus, l’auriga de la princesa Cinisca, i la Perla, la seva euga. La Perla està malalta i no pot competir, però el Felip l’ajudarà a recuperar-se i així poder participar als jocs.

Martí Gironell i Coaner fan història i recuperen el personatge de Cinisca, la primera dona que va portar cavalls en uns jocs i la primera en aconseguir una victòria als Jocs Olímpics de l’antiguitat l’any 396 a.c.

“Un talp als Jocs Olímpics” està adreçat als primers lectors de 3 a 5 anys fins als 10 que els permetrà conèixer la història de les antigues civilitzacions i viatjar a l’Antiga Roma, Egipte i Grècia.

L’any 2021, Martí Gironell publicava el primer àlbum il·lustrat del talp Felip amb les il·lustracions de Coaner Codina.  La inspiració arribava d’un talp real “un bon dia ens va aparèixer un talp al jardí de casa. I quan ens n’anàvem a dormir buscava una història per explicar-los i ells vaig començar a dir: “Us en recordeu que avui ha aparegut un talp? Doncs es diu Felip i us volia demanar que l’ajudéssiu a trobar el seu cau, a sota terra!” I a partir d’aquí li vaig donar forma fins a presentar el projecte d’àlbum il·lustrat que va acabar sent Un talp al meu jardí” assegurava l’escriptor en una entrevista a L’Illa dels Llibres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here