Dilluns, juny 17, 2024

Barcelona ret un homenatge George Orwell amb una placa a la Reial Acadèmia de les Ciències i Arts 

L’escriptor anglès hi va passar tres nits al terrat de l’Acadèmia, formant part d’un escamot que defensava la seu del POUM a l’ay 1937.

Mor l’escriptora Alice Munro, la reina dels contes i els relats curts

Guardonada amb el Premi Nobel de Literatura l’any 2013, l’escriptora canadenca ha mort als 92 anys.

El Premi Llibreter celebra 25 anys i presenta els nominats del 2024

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha fet públic els nominats de la 25a edició que compta amb la novetat de la categoria d’Assaig, pensament i altres narratives.

Siri Husvedt “em van robar la dignitat”, en referència la filtració de la notícia de la mort de Paul Auster

L’escriptora i companya de Paul Auster publica una carta a les xarxes on expressa el malestar sobre l’anunci a les xarxes de la mort de l’escriptor abans que ho notifiqués la família.

Lliçons de vida de Paul Auster

Recordem a l'escriptor amb reflexions sobre la vida, després de l'anunci de la seva mort als 77 anys a causa d'un càncer de pulmó.

Dol per la mort als 77 anys de l’escriptor Paul Auster

L'autor ha estat considerat un dels grans autors nordamericans amb obres que han estat traduides a més de 40 idiomes. Paul Auster ha mort a la seva casa de Brooklyn a causa d'un càncer de pulmó

La campanya solidària Girem full! aconsegueix 1.037 hores de recerca destinades a la investigació contra el càncer

Aquesta campanya té com a objectiu recollir fons per a la recerca en immunoteràpia contra el càncer a través del foment de la lectura, incentivant la participació comunitària i promocionant valors com la solidaritat, la col·laboració i el compromís amb la recerca científica.

Quins han estat els llibres més venuts per Sant Jordi a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona?

El Gremi de Llibreters presenta la llista definitiva amb els més venuts a les quatre demarcacions catalanes.

La llista definitiva dels llibres més venuts del Sant Jordi 2024

El Gremi de Llibreteres presenta la llista final elaborada després de processar les dades reals de vendes tant de les més de dues-centes trenta...

Ramon Gener, Joël Dicker, Eva Baltasar, Javier Castillo i Eduardo Mendoza lideren el rànquing dels autors més venuts de Sant Jordi

Xavier Coral i Jaume Clotet amb "Aprendre a esquivar les bales” i “La Germandat de l’Àngel Caigut” tanquen el rànquing dels 5 llibres més venuts en català.

Darreres notícies

Regina Rodríguez Sirvent “L’art em va salvar de caure al pou. L’art en forma de paraula”

L’autora de “Les calces al sol”, guanyadora del 13è Premi L’Illa dels Llibres va oferir un emotiu discurs en l’acte de lliurament del guardó.