L’escriptora agraeix, a través d’una carta, als lectors i lectores haver obtingut el 13è Premi L’Illa dels Llibres

—Et presento a la Rita Racons.
Era el dia de Sant Jordi, una noia jove i alegre venia amb el seu exemplar de Les Calces al sol perquè li firmés a la parada que hi havia al Carrer Mallorca amb Passeig de Gràcia. Senyalava al terra.

—On és? —Em vaig incorporar— No la veig!
Aleshores la noia jove i alegre es va ajupir i va agafar la seva gossa. No m’ho podia creure. Vaig començar a riure molt, la vaig abraçar (a la noia també) i ens vam fer una foto. Va ser aleshores que vaig pensar que havia passat alguna cosa.

Aquesta setmana fa un any que vaig presentar Les calces al sol. Aquella història que havia viscut tants anys abans i que durant molt de temps, sense adonar-me’n, s’havia anat ordenant. La vaig escriure durant un temps poc determinat, desordenat, sense pressa ni filtres. Amb una llibertat que em donava el fet de pensar que, si ningú la volia publicar, com a mínim jo m’ho hauria passat bé escrivint-la. La Rita, la iaia, els Bookland, el John i la Six van créixer damunt de taules de bar, des de Barcelona fins a Tòkio, passant per Atlanta, París i Puigcerdà. Vaig escriure les últimes dues pàgines al mòbil, caminant pels carrers del Born, plorant, mentre plovia. I després de rellegir cada pàgina una mitja de cent milions de vegades, vaig enviar un correu a porta freda a l’editorial: “Hola, em dic Regina i us adjunto una novel.la que he escrit. És la primera.” Un mes i mig més tard en rebia la resposta: Te la publiquem.

I com diria la frase: The rest is history.
Una de les millors histories de la meva vida. La de recórrer Catalunya coneixent lectores i lectors que han estimat els personatges tan com jo. Que s’han perdut fins a Alabama amb mi, que s’han assegut a la taula dels sopars super intel·lectuals dels Bookland, que s’han elevat amb les calces de la iaia assecant-se al sol del terrat d’Alp. Que han plorat i han rigut als trens i als bars i han despertat a les seves parelles que intentaven conciliar el son, però un porc de peluix amb penis extensible s’havia de comentar. Els lectors i les lectores que quan han acabat les últimes pàgines que vaig escriure plorant pels carrers del Born, han tancat el llibre i l’han abraçat fort. I després d’això han fet el que explica per què jo rebo aquest premi: recomanar les calces, cridar-les i estimar-les. Fins i tot deixar la feina, fins i tot deixar-ho tot i marxar d’au-pair. Fins i tot posar-li a la teva gossa el nom de la protagonista.

Aquest premi és gràcies i per totes les Rites, dones, homes i gossos, que s’han atrevit a viure aquesta aventura. Aquest premi és tan meu com vostre.

Gràcies i recordeu, sempre i irremeïablement, mandonguilles.

Regina Rodríguez Sirvent
Setembre 2023

La novel·la “Les calces al sol” (La Campana) de  Regina Rodríguez Sirvent Sebastià ha guanyat lel 13è Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2022 i juliol de 2023 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 4.000 vots, la novel·la guanyadora.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro Palomas, Maria Carme Roca, Rafel Nadal, Eva Baltasar, Marta Orriols, Mar Bosch, Jordi Cussà i Sebastià Alzamora han estat els guardonats en les anteriors edicions.

10 DE SETEMBRE, LLIURAMENT DE l’13è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el diumenge 10 de setembre a les 12.30 h a l’escenari 1 del Moll de la Fusta de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català.

El lliurament del 13è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES, serà presentat pel director de L’Illa dels Llibres, Jordi Milian i comptarà amb la presència de l’escriptora Regina Rodríguez Sirvent  a més personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web. L’escriptora i actriu Coia Valls farà lectura de fragments de l’obra.

L’escriptora rebrà l’escultura “Ànima lectora” de l’artista Roser Oter.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here