Els lectors de L’Illa dels Llibres premien amb els seus vots l’òpera prima de l’escriptora catalana

La novel·la “Les calces al sol” (La Campana) de  Regina Rodríguez Sirvent Sebastià ha guanyat lel 13è Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2022 i juliol de 2023 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 4.000 vots, la novel·la guanyadora.

La novel·la ha estat una de les revelacions de la temporada literària on Regina Rodríguez ofereix una divertida novel·la plena d’humor protagonitzada per la Rita Racons una estudiant de psicologia que se’n va a Atalanta (Estats Units) a fer d’au-pair. El dia a dia amb la familia Bookland. que esperen que la nova au-pair estigui a l’altura del que exigeixen les ments privilegiades dels nens de la casa. Els seus problemes amb l’idioma i tot un seguit d’aventures i sucessos divertits formen part de l’argument d’una novel·la que destaca per uns grans diàlegs amb un estil molt cinematogràfic.

Es tracta de la primera novel·la de Regina Rodríguez Sirvent que compta amb certs punts autobiogràfics tal i com assegura a l’inici de la novel·la “la semblança entre els personatges ficticis i reals no és pura coincidència”. L’escriptora també va marxar fa quinze anys a fer d’au-pair als Estats Units i com la protagonista va estudiar psicologia.

“Les calces al sol” de Regina Rodríguez Sirvent (La Campana), ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 552 vots, seguida de Aterratge d’Eva Piquer (Club Editor)  amb 412 vots, Un cor de neu d’Anna Manso (La Magrana) amb 389 vots, El retrat de matrimoni de Maggie O’Farrell (L’Altra Editorial) amb 277 vots  i La dona més pintada de Màrius Serra (Proa) amb 270 vots.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro Palomas, Maria Carme Roca, Rafel Nadal, Eva Baltasar, Marta Orriols, Mar Bosch, Jordi Cussà i Sebastià Alzamora han estat els guardonats en les anteriors edicions.

10 DE SETEMBRE, LLIURAMENT DE l’13è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el diumenge 10 de setembre a les 12.30 h a l’escenari 1 del Moll de la Fusta de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català.

El lliurament del 13è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES, serà presentat pel director de L’Illa dels Llibres, Jordi Milian i comptarà amb la presència de l’escriptora Regina Rodríguez Sirvent  a més personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web. L’escriptora i actriu Coia Valls farà lectura de fragments de l’obra.

L’escriptora rebrà l’escultura “Ànima lectora” de l’artista Roser Oter.

El Premi dels Lectors de L’illa dels Llibres ha guardonat en les darreres edicions, les novel·les:

2022 “Ràbia” de Sebastià Alzamora
2021 “El primer emperador i la reina Lluna” de Jordi Cussà
2020 “La dona efervescent” de Mar Bosch
2019 “Aprendre a parlar amb les plantes” de Marta Orriols
2018 “Permagel” d’Eva Baltasar
2017 “La senyora Stendhal” de Rafel Nadal
2016 “A punt d’estrena” de Maria Carme Roca
2015 “Un fill” d’Alejandro Palomas
2014 “Desig de xocolata” de Care Santos
2013 “Victus” d’Albert Sánchez Piñol
2012 “El Mercader” de Coia Valls
2011 “L’últim dia abans de demà” d’Eduard Marquez

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here