Posen punt final a les seves trajectòries com a diputades d’ERC i PSC respectivament per centrar-se en nous projectes literaris.

Jenn Díaz ha recordat a través d’un missatge a les xarxes socials que torna als llibres, perpo que no deixarà el seu compromís amb la política  catalana “Quan li vaig dir que sí a la Marta Rovira, que m’hi veia de diputada, li vaig fer una promesa: que no deixaria d’escriure. Només em va posar aquesta condició. El dia que m’havia de reunir amb ella estava convençuda que volia que l’acompanyés en una campanya dura: presó, exili, tot enmig d’un 155 i ella de cap de llista. La primera presidenta de Catalunya, vaig pensar. Deu voler un llibre: l’escriuré, sí. Però no, va demanar si volia anar a les llistes d’Esquerra Republicana. Aleshores no sabia ben bé què implicava, però vaig dir que sí. Parla amb el Jové, em va dir. Han passat sis anys. Ara faré la promesa contrària: torno als llibres, i prometo no deixar d’estar compromesa amb la política del meu país.”

Diaz confessa que “Ha estat apassionant: modificar la llei contra la violència masclista, propostes sobre cultura, feminismes, LGTBI+, drets humans… Colòmbia, Perú, El Salvador. M’enduc molts aprenentatges: a base de riures, plors, frustració, alegria, ràbia, impotència. He après tant, que ho he desaprès tot.”   Sobre la política assenyala que “El món de la política és hostil. Per a tothom, però especialment per a les dones. Crec que els darrers anys hem fet un salt qualitatiu i ja no restem impassibles davant d’aquesta realitat. Segueix sent hostil, però ja no ens conformem”. Finalment assenyala que “la política té sentit en la mesura que és útil i fa avançar. Això vol dir que no sempre les coses surten com voldries, però fer-ho sumant i acceptant que la negociació va també de cedir —i de no entendre que és un fracàs—, és infinitament millor”.

Jenn Díaz va ser escollida com a diputada per ERC a les eleccions del 2017 i 2021.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Jenn Díaz (@jnndiazz)

L’escriptora Gemma Lienas, tanca amb el númro 84 les llistes del PSC al Parlament i per tant no repetirà com a diputada. A les xarxes ha expressat que “He decidit donar per acabada la meva etapa com a diputada al Parlament. Ha estat un honor representar el meu país i lluitar pel programa feminista del PSC”. Assegura que “Continuaré treballant en la defensa dels nostres valors. Gràcies a totes les persones que m’heu acompanyat i ajudat aquests anys”.

A partir d’ara “començo una nova etapa on vull trobar temps per escriure i llegir i temps per a la meva gent” ha confessat l’ecriptora.

Gemma Lienas va ser diputada  l’any 2015 amb Catalunya Sí que es Pot.  A les eleccions del 2021 ser escolida com a diputada del PSC.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Gemma Lienas (@gemmalienas)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here