L’escenari 1 de la Setmana del Llibre en Català ha quedat petit en l’acte de lliurament del guardó a l’autora de “Les calces al sol


La novel·la ‘Les calces al sol’ de Regina Rodríguez Sirvent ha guanyat el XIII Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.

L’acte de lliurament del premi ha comptat amb la presència de l’escriptora Regina Rodríguez Sirvent i l’editor Joan Rimbau sota la presentació de Jordi Milian, director de L’Illa dels Llibres i lectura de textos a càrrec de l’actriu i escriptora Coia Valls.

Regina Rodríguez Sirvent ha recordat en el discurs d’agraïment que a diferència de la majoria dels escriptors que comencen, no havia guanyat cap jocs florals ni cap concurs literari. El Premi L’Illa dels Llibres és el primer guardó i reconeixement literari que rep.

L’escriptora ha confessat que “Quan vaig saber que havia guanyat el Premi L’Illa dels Llibres, el primer que vaig pensar era que havia guanyat el meu primer premi literari“. Per l’autora de Les calces al sol “Publicar aquest llibre era el premi a la nena cada any que aplaudia a l’amiga que guanyava els jocs florals. Vaig trigar molts anys a descobrir que volia ser escriptora.”

Desconeix la clau de l’èxit, però assegura “el que rebo de la gent que s’ha llegit la novel·la és que es tracta d’una novel·la transgeneracional. És un llibre que entra en una casa i va passant per les tauletes de nit de tothom“.


La universalitat dels lectors i el fet , segons ha recordat “que mentre jo escrivia la novel·la reia i esperava que això s’extrapolés  i finalment ha passat, perquè el riure sempre ajuda. I plorar una mica també, perquè no pots estar més de 400 pàgines a dalt tot, i cal baixar per poder tornar a pujar”.

L’editor de Penguin, Joan Rimbau ha estat present en el lliurament del premi i ha recordat el primer correu que va rebre de Regina Rodriguez Sirvent, on l’autora demanava la publicació de la novel·la.

L’escriptora i actriu Coia Valls ha fet lectures de fragments de la novel·la.

L’escenari 1 de la Setmana ha quedat petit davant de la gran afluència de lectors i lectores que han volgut acompanyar a Regina Rodríguez Sirvent.


L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2022 i juliol de 2023 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres han decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 4.000 vots, l’obra guanyadora.

 

L’escriptora ha rebut l’escultura “ànima lectora” de la ceramista i artista Roser Oter, que l’acredita com a guanyadora del premi i el seu nom figura en el palmarès dels guardonats en les anteriors edicions com Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro Palomas, Maria Carme Roca, Rafel Nadal, Eva Baltasar, Marta Orriols, Mar Bosch, Jordi Cussà i Sebastià Alzamora.

La novel·la “Les calces al sol” (La Campana) ha estat una de les revelacions de la temporada literària on Regina Rodríguez ofereix una divertida novel·la plena d’humor protagonitzada per la Rita Racons una estudiant de psicologia que se’n va a Atalanta (Estats Units) a fer d’au-pair. El dia a dia amb la familia Bookland, que esperen que la nova au-pair estigui a l’altura del que exigeixen les ments privilegiades dels nens de la casa. Els seus problemes amb l’idioma i tot un seguit d’aventures i successos divertits formen part de l’argument d’una novel·la que destaca per uns grans diàlegs amb un estil molt cinematogràfic.


“Les calces al sol” és un viatge de retrobament i de descobriment de vocacions. Una novel·la divertida, esbojarrada, però que traspua humanitat en tot moment.

Fotografies d’Ángel Catalan per a L’Illa dels Llibres

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here