L’autora està considerada com una de les grans autores de la novel·la negra francesa i europea

Autora de grans èxits internacionals, és considerada la reina de la novel·la negra europea.
Frederique Audoin-Rouzeu, coneguda en el terreny literari negre com a Fred Vargas ha estat reconeguda amb el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres 2018.

Arqueòloga i historiadora de formació, és autora d’assajos científics amb el seu nom i, com Fred Vargas,ha publicat  una vintena de novel·les de gènere negre, la majoria protagonitzades pel comissari Adamsberg,  El seu pseudònim, fa referència al  nom del personatge que interpretava Ava Gardner en la pel·lícula ‘La Comtessa descalça’,

El jurat del premi Premi Princesa d’Astúries de les Lletres  ha destacat ‘l’originalitat de les seves trames, la ironia amb la que descriu els seus personatges, la profunda càrrega cultural i una imaginació desbordant, que porta al lector a horitzons literaris inèdits’.

El jurat del premi també exposa que Fred Vargas encarna la revitalització d’un gènere, la novel·la d’intriga, on ha sumat, brillantment, noves peces, atmosferes i espais fins a compondre una obra de projecció universal.

Autora de les novel·les Temps de gel, Un lloc incert, La tercera verge, L’home dels cercles blaus i L’exèrcit furiós, ha publicat al febrer la darrera obra sota de títol de Quan surt la reclusa.  Considerada com una de les millors novel·les de l’escriptora francesa. Es tracta de  la novena novel·la protagonitzada pel comissari Adamsberg.

Vargas ofereix una novel·la  que inclou una mena de joc amb la mitologia i les llegendes on el  comissari Jean-Baptiste Adamsberg haurà de resoldre unes misterioses morts aparentment produïdes per la  picada d’una aranya reclusa. Tot i que la picada d’aquestes aranyes no és mortal, el comissari voldrà resoldre que s’amaga darrere de les morts, malgrat els dubtes del seu equip.

Amsterdam Llibres i Siruela publiquen les seves novel·les en català i acstellà.