Diumenge, juny 26, 2022

ORHAN PAMUK “Déu m’ha dotat de molta imaginació”

El Nobel de Literatura presenta "Nits de pesta" una novel·la ambientada l'any 1901 amb certs paral·lelismes amb l'actualitat i la pandèmia.

Oriol Mitjà “Arribarà una nova variant de covid que ens agafarà amb la immunitat molt baixa”

Oriol Mitjà publica "El món que ens espera" (Columna), després de la bona acollida l'any 2021 del llibre "A cor obert. Relat de tot el que he viscut". Té clar que la nova variants de covid arribarà d’Àsia i ens podria agafar amb la immunitat molt baixa. Sobre la gravetat de la seva incidència està encara per determinar i és partidari de continuar fent test a la població i les quarantenes a les persones positives de covid.

Els nous monstres d’Albert Sánchez Piñol o quan el poder fa fora la cultura i viola la bellesa

L’autor de “Victus” i “La pell freda” publica “El monstre de Santa Helena (La Campana / Alfaguara) on els lectors trobaran alguns dels elements més habituals de la literatura piñolesca.

Abdulrazak Gurnah “No pots llançar un llibre a un tanc per aturar-lo, però la literatura pot ensenyar-te a combatre la tirania”

El Nobel de Literatura presenta la publicació de la novel·la “A la vora del mar” recuperada per La Magrana i Alfaguara on tracta qüestions habituals en la seva literatura com són el desarrealment i la migració.

COIA VALLS “Fer les coses com s’han fet sempre, només ens porta al mateix lloc”

L’autora de les novel·les històriques “El mercader”, “La cuinera” i “Els camins de la llum” publica “L’alquímia de la vida” (Columna /Destino).

Àlex Martín “Ja hem fet història amb Crims.cat i ara es tracta de continuar”

L'editor de la col·lecció dedicada a la novel·la negra en català del segell Alrevés fa balanç dels 10 anys i presenta els nous projectes editorials.

Don Winslow “sense Don Quixot no existiria la novel·la negra”

L'escriptor nord-americà entra a la nòmina d'autors que han estat guardonats amb el Premi Pepe Carvalho en el marc de la celebració del festival BCNegra.

Ken Follett “el món s’ha convertit en un lloc perillós”

L’escriptor gal·lès torna al thriller amb “Mai”, una novel·la que especula sobre la possibilitat de l’esclat d’una tercera guerra mundial amb conseqüències irreversibles per a la humanitat.

Paolo Cognetti  “la nostàlgia pot ser un motor molt gran a l’hora d’escriure”

L'autor de "Les vuit muntanyes" publica "La felicitat del llop" on torna a evocar el poder de la natura a través dels somnis dels personatges de la novel·la.

Tània Juste: “Amor a l’art, és una reivindicació de totes les dones artistes que mereixen un lloc en el nostre imaginari artístic i cultural”

La novel·la guanyadora del Premi Prudenci Bertrana narra una història d’emancipació femenina i una reivindicació de la dona creadora en el món de l’art.

Disponible el número 13 de la revista digital de L’Illa dels Llibres

Nou número gratuït de la la revista digital

Darrers articles