Dissabte, juliol 20, 2024

El niño que perdió la guerra, la nova novel·la de Julia Navarro

La novel·la arribarà a les llibres el 5 de setembre i narra la història d'un nen enviat a Rússia en els últims dies de la Guerra Civil.

Mor als 88 anys l’escriptor albanès Ismaïl Kadaré

Etern candidat al Nobel de Literatura, va destacar per una literatura compromesa i la seva lluita contra els totalitarismes.

Univers i Òmnium Cultural coeditaran el premi Sant Jordi de novel·la durant els pròxims tres anys

Després de l’edició per part de Proa ens tres darrers anys, Omnium Cultural ha fet públic que Univers serà el segell que publicarà les...

Pilar Rahola guanya el Premi Prudenci Bertrana amb una novel·la històrica sobre els almogàvers

La novel·la “Cornèlius, l’Almogàver” narra les aventures èpiques d’un almogàver per Anatòlia, des de la seva trobada amb Ramon Llull fins a la seva història d’amor amb Garsenda de Torroella.

La 25a edició del Premi Llibreter ja té guanyadors

Jordi Masó, Eider Rodríguez, Albert Pijuan,T. Kingfisher, Marc Majewski i Miquel Pajares autors i autores guardonats del 2024.

Les torres del cel, de bell nou per Coia Valls 

L'editorial Penguin celebra el mil·lenari de la fundació del monestir Montserrat recuperant la novel·la de Coia Valls on narra com dotze monjos van fundar el monestir. L'escriptora ha publicat una carta a L'Illa dels Llibres dirigida als seus lectors

Educació envia als centres les orientacions per a la lectura guiada obligatòria al batxillerat

Els alumnes han de llegir com a mínim dues obres senceres cada curs, com fins ara i es proposa una llista orientativa d’autors i obres significatives, i els centres en poden triar d’altres, sempre que pertanyin al patrimoni literari.

Una història és una pedra llançada al riu, de Mònica Batet rep el Premi Crexells

Batet ha guanyat guanya el premi a obra publicada que convoca l’Ateneu Barcelonès. Es tracta del premi més antic de Catalunya de novel·la publicada i data de 1928.

La Setmana del Llibre en Català 2024 canvia d’escenari i es traslladarà al passeig Lluís Companys

Enguany la cita literària es farà del 20 al 29 de setembre i el canvi de dates i ubicació es deu a la celebració de la 37a Copa Amèrica a Barcelona

Edicions del Periscopi publicarà Tots els ocells, de Wajdi Mouawad

La publicació de l’autor libanès de la novel·la “Ànima” coincidirà amb la tornada als escenaris barcelonins de l’obra teatral.

Darreres notícies

Regina Rodríguez Sirvent “L’art em va salvar de caure al pou. L’art en forma de paraula”

L’autora de “Les calces al sol”, guanyadora del 13è Premi L’Illa dels Llibres va oferir un emotiu discurs en l’acte de lliurament del guardó.