Salamandra Graphic publicará el 4 d’abril l’adaptació de la novel·la de l’escriptor barceloní.

El dibuixant Pep Brocal ha estat l’encarregat de l’adaptació de l’obra protagonitzada pel taxista Sandino. Zanón a la novel·la explorava la ciutat de Barcelona a més d’ oferir-nos una novel·la on les referències musicals, com ja és habitual en la seva literatura.

Sandino, un taxista trist, malenconiós i faldiller que farà tot el que pugui per no tornar a casa després de la sospita que la seva dona el vol deixar, després que aquesta hagi deixat anar la frase de «Hem de parlar».
Durant la nit, Sandino es trobarà amb la seva amiga taxista Sofia que haurà de donar explicacions a la policia després de la mort d’un passatger al taxi i haver-hi deixat una bossa. Sandino farà tot el possible, sense massa fortuna, per aclarir l’assumpte. Ahmed, Hope, Jesús, Héctor, Verónica, Nat… De barri en barri, i des de la seva talaia familiar de la Casa Usher, Sandino viurà la seva particular odissea, feta d’atzars i lleialtats, durant sis nits en un territori urbà poblat per passatgers de la més diversa condició. Les mil i una històries d’aquests, que es barregen amb records i fantasmes del seu passat i del seu present, teixeixen un tapís amarg de la seva vida. Sandino haurà de desembolicar-se d’ell, dels seus amors i de la seva ciutat per arribar potser a algun lloc en el qual mai ha estat.

L’escriptora Pilar Romera destacava l’any 2017 a L’Illa dels Llibres sobre la novel·la “Taxi aglutina allò que defineix l’estil Zanón i ho sacsa, ho tritura i ho degluteix per tornar-ho a oferir renunciant a tot artifici. Zanón, aquí, aconsegueix la seva millor novel·la. La més personal, la més profunda, la més intimista i d’un lirisme esquinçador. La trajectòria vital de Sandino, aquest Ulises punk que viatja per la Barcelona per on ballava el Watusi, per on es cremen SAABS o es trafica amb Burundanga.
Es tracta del viatge iniciàtic d’aquells que hem arribat a la edat adulta amb totes les incògnites a dintre, dels que encara no sabem que volem de la vida ni amb qui volem viure-la. Aquest taxista melancòlic i solitari. Sensible i insensible alhora. Contradictori i perdut. Infidel i però lleial (a la seva única amiga, Sonia, a Ahmed, a Jesús, i a un disc, Sandinista! de The Clash), aquest home que va de dona en dona, de llit en llit, desitjant i a l’hora evitant enamorar-se, és un personatge que ha vingut per perviure més enllà de la novetat literària, d’estridències comercials, de il·luminaries culturals fugisseres”.

Carlos Zanón és autor de les novel·les Tarde, mal y nuncaYo fui Johnny Thunders, Problemas de identidad i Love Song. Pep Brocal ha publicat a revistes com Comix InternacionalTotem Zona 84. Ha publicat les obres Alter y Walter o la verdad invisible, Anecdotario de Barcelona, Inframundo i El libro de las bestias, adaptació gràfica de la novel·la de Ramon Llull.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here