Spike Lee ha dirigit la pel·lícula basada en el llibre de Ron Stallworth, el cas real d’un policia negre infiltrat en el Ku Klux Klan, i finalment ha aconseguit l’Oscar al millor guió adaptat.

L’editorial Capitan Swing publicava a finals del 2018 el llibre basat en la pel·lícula ‘Infiltrado en el KKKLAN’, dirigida per Spike Lee i basada en un cas real arran de les investigacions del seu autor Ron Stallworth sobre el K Klux Klan. Nominada a sis Oscars, finalment ha obtingut el de millor guió adaptat.

L’any 1978, Ron Stallworth va aconseguir un fet insòlit, sent un detectiu negre del Departament de Policia de Colorado Springs, es va infiltrar i unir-se al K Klux Klan.
Stallworth responia a un anunci que l’organització supremacista publicava en un diari on demanava col·laboradors.

Setmanes després de mostrar el seu interès, Stallworth rebia la resposta afirmativa i per evitar sospotes va demanar a un company seu, en Chuck (policia blanc) que l’ajudés a interpretar el paper d’infiltrat, mentre ell mateix dirigia el secret les converses telefòniques posteriors.

Les investigacions realitzades no es van donar a conèixer fins al gener de 2006, quan va concedir una entrevista al Deseret News de Salt Lake City on donava detalls de la seva infiltració i investigació. Stallworth destapava les relacions del Ku Klux Klan amb el Govern de Colorado i també com diversos membres d’aquest grup racista treballaven en l’Exèrcit o fins i tot en organitzacions militars tan importants com el Norad.

No va ser fins l’any 2014 quan publicava el llibre ‘Infiltrado en el KKKlan’. Spike Lee ha estat l’encarregat de portar el llibre al cinema i ha obtingut l’Oscar al millor guió adaptat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here