Del 28 al 31 demarç a Olot i del 4 al 6 d’abril a Girona, el festival comptarà amb la presència d’uns quaranta autors i autores on destaquen com com Michela Murgia, Marcello Fois, Mircea Cartarescu, Carme Riera, Maria Carme Roca, Mita Casacuberta,  Llucia Ramis i Javier Reverte.

El Mar Mediterrani protagonitzarà la sisena edició del festival literari Mot que vol incidir en la idea del Mediterrani com un pont que comunica llengües, religions,coneixements i persones.  En paraules del seu comissari em poeta i traductor Manuel Forcano els autors convidats destaquen perquè   “han escrit les seves històries amb el mateix mar a la mirada”.

El lema d’aquesta edició, “La Mediterrània, un mar de pàgines”, s’inspira en les paraules del filòsof medieval Agustí d’Hipona, que va escriure: “El món és un llibre, i aquells que no viatgen només en llegeixen una pàgina”.

El MOT reunirà una quarantena d’autors mediterranis catalans, de l’estat i d’altres vinguts de França, Itàlia, Grècia, Turquia, Marroc, Palestina i Romania.  Forcano destaca que es vol posar l’accent en la cultura comuna que relliga la Mediterrània, tot i que els intercanvis entre les seves quatre ribes no sempre han estat pacífics. És per això que, com reivindica

Forcano, cal recuperar la consciència de pertànyer a una mateixa joie de vivre, a una rica tradició cultural comuna i multisecular que els autors d’abans i d’ara demostren contínuament en les seves obres.

El MOT començarà a Olot el 28 de març i acabarà a Girona el 6 d’abril, oferint dues setmanes consecutives de converses i activitats literàries.

Més informació https://festivalmot.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here