L’autor ha rebut el premi de prosa en catala amb la novel·la ‘La vigília’.

L’escriptor ha rebut el 51è Premi Josep Pla de prosa en català. El lliurament del guardó s’ha realitzat durant la tradicional cerimònia celebrada a l’Hotel Palace de Barcelona la nit de reis.

La novel·la ‘La vigília’,  guanyadora del Premi Josep Pla 2019 narra la vida de Ramón, un escriptor de contes a la ràdio que un bon dia rep l’encàrrec d’escriure la biografia una dona gran.

L’autor ha publicat les novel·les ‘Un home cau’ i ‘Els coloms de la Boqueria’ amb el periodista Jordi Basté. Actualment col·labora a RAC1 amb un conte diari. També és dramaturg i autor d”Els perseguidors de paraules’, i ‘La cova dels dies’ a més d’obres teatrals.

Enguany s’han presentat 32 obres, provinents de gairebé tot l’àmbit catalanoparlant. Entre els originals, hi predominaven contes com novel·les ambientades en l’actualitat a més de dietaris o relats històrics i autobiogràfics

El jurat del Premi Josep Pla 2019 l¡han format Rosa Cabré, Antoni Pladevall, Genís Sinca, Àlex Susanna i Glòria Gasch.  El Premi Josep Pal està dotat amb 6.000 euros i es publicarà al febrer.

La novel·la guanyadora de l’anterior edició va ser Bon dia, són les vuit!  d’Antoni Bassas.

Fotografia autor: web © Catalandrama

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here