0 Flares 0 Flares ×

La campanya encarregada per part de L’ICUB a l’empresa publicitària de Risto Mejide, Aftershare comença amb polèmica abans de la seva posada en marxa.

La campanya de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) pretén fomentar a lectura però ja han sorgit reaccions que demanen la seva retirada. Entre les propostes controvertides de la campanya destaca l’enviament de llibres al president Donald Trump per ”ajudar-lo a tenir una visió més oberta”.

L’Associació d’Editorials Independents Llegir en Català també s’ha volgut sumar a les queixes de la campanya. Assegurant en un comunicat que ‘La campanya “Barcelona Ciutat Llibre” tal i com es planteja en cap cas fomenta la lectura’. També asseguren que ‘És intolerable que el document amb què s’ha fet pública aquesta campanya contingui errades ortogràfiques i estigui mal escrit’

La campanya també demana als bibliotecaris i llibreters de Barcelona que triïn dos llibres (Un llibre internacional/nacional i un català) per enviar-los al president dels Estats Units, Donald Trump, per aquest motiu des de Llegir en Català asseguren que ‘La nostra voluntat és que hi haja més llibres a les cases, als centres educatius i a les biblioteques, no a la Casa Blanca, com proposa aquesta campanya’.

Llegir en Català també assenyala ‘Qualsevol mesura de govern i la campanya institucional que se’n deriva hauria de comptar amb la intervenció de tots els agents del sector: administracions, institucions, entitats, editors, autors, llibreters, centres educatius i biblioteques.

Detalls de la campanya en aquest enllaç del Gremi de Llibreters de Catalunya