Guillermo Martínez rep el 75è Premi Nadal amb ‘Los crímenes de Alícia’

La novel·la està ambientada a Oxford com el seu èxit ‘Los crímenes de Oxford de l’any 2003 i adaptada al cinema per Álex de la Iglésia cinc anys després.

Enguany el premi celebra la 75ena edició i ha comptat amb 434 obres presentades provinents d’Espanya i altres països del món.

Dotat amb 18.000 euros el Premio Nadal inicia l’any literari amb el lliurament coincidint amb la nit de reis.
Guillermo Martínez, utilitza elements d’uns diaris de Lewis Carrol i l’obra ‘Alícia al país de de les meravelles’, arran d’una germandat de Lewis Carroll i uns crims vinculats al món literari de la clàssica obra. ‘Los crímenes de Alícia’ recupera els personatges del professor de lògica Arthut Seldom i  Martín, el  jove estudiant de matemàtiques.

El jurat  de la 75 ena edició del Premio Nadal ha estat format per Alicia Giménez Bartlett, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales. Les novel·les d’aquesta edició segons ha destacat l’editorial Destino reflecteixen la gran riquesa de registres del gènere novel·lístic, i aborden temes com la novel·la social que reflexa una època de convulsió; tots els matisos del conflicte personal o familiar, el gènere policiac i intriga; la perspectiva de la narrativa històrica i les diverses versions del relat psicològic.

La novel·la guanyadora de l’any 2018 va ser Un amor d’Alejandro Palomas.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here