El Saló més gran de la història bat, com era d’esperar,  un nou rècord de participació.

xxii-salo-del-manga-de-barcelonaNou èxit de convocatòria del Saló del Manga de Barcelona que ha tornat a demostrar el creixent interés arribant a la xifra de 142.000 visitants.   Segons Carles Santamaria, director del Saló del Manga de Barcelona, “el certamen ha esdevingut un fenomen social que va més enllà del propi manga, és una gran trobada de persones d’arreu que comparteixen una passió pel manga, l’anime, els videojocs, la música, la gastronomia i cultura japonesa”. Santamaria explica que el constant creixement del certamen “és ordenat i coherent, on s’augmenten i es diversifiquen les activitats”. Respecte l’augment de públic, comenta que “s’estudiaran opcions amb Fira Barcelona per augmentar d’una manera definitiva la capacitat d’aforament del Saló en cap de setmana”.

Entre les activitats i actes destacats del Saló del Manga destacaven les exposicions com la dedicada a la llicència YO-KAI WATCH, que ha comptat amb un especial protagonisme durant els quatre dies; el megaespai de videojocs de Nintendo de 3.500 metres quadrats; i  un augment d’estands i expositors.

Entre els convidats al saló destaquen les escriptores Banana Yoshimoto i Mitsuyo Kakuta; els dibuixants Junji Ito, Toshio Maeda, Yoshimichi Tamura o la granadina Belén Ortega, autora del cartell oficial del Saló; Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto, del manga de Pokémon; o Hiroaki Miyamoto, Hiroyuki Sakurada i Masayuki Sato, de One Piece Gold. També ha sigut notable l’assistència d’Akihiro Hino, president i CEO de LEVEL-5 Inc. i creador del videojoc YO-KAI WATCH.

L’Esperit del Japó ha brindat una finestra a la cultura nipona amb una àmplia programació d’activitats que han tingut moltíssims assistents com els tallers de macrobiòtica coordinat per ESMACA, de quimono de Minna no Kimono o de japonisme; les sessions de Reiki d’Antonio Moraga a la sala de meditació; la nova sala de moviment, amb demostracions d’acroioga, Qi Jong i diferents arts marcials; o les exposicions La Literatura japonesa, la de Sumi-e de Kaoru Hisore, la instal·lació de Chisato Kuroki o la mostra de bonsais de l’Associació Catalana Amics del Bonsai. Altres convidats que han tingut l’atenció del públic han sigut Eri Kusano i Ryûhô Hamano.

La rebosteria japonesa ha estat l’estrella de la zona dels tallers, on pastisseria Usagiya de Tòquio ha realitzat diversos tallers de dorayakis de la ma del mestre pastisser Takuya Taniguchi. D’altra banda, el Palau 4 s’ha ocupat íntegrament amb els tallers de cosplay, videojocs, youtubers y de manga y anime.