La novel·la guanyadora del Premi Llibreter rep ara el premi dels lectors de L’ILLA DELS LLIBRES

La novel·la ”Permagel’’ d’Eva Baltasar ha guanyat el VIII Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.

‘Permagel’ és un monòleg molt ben escrit amb una protagonista que es defineix com a lesbiana, amant del sexe i els llibres, però amb uns pensaments suïcides que marquen el ritme d’una novel·la curta, directa i punyent que reivindica la feminitat i explora aspectes com la soledat o simplement la llibertat de decidir sobre el que realment, un vol fer en aquesta vida.

Sobre la novel·la, Eva Baltasar en una entrevista a L’Illa dels Llibres destacava ‘No ha estat una novel·la escrita pensant en el lector, això és evident, no hi ha gaires concessions. No hi ha present aquest sentiment d’empatitzar. Tenia ganes d’escriure el que em venia de gust i ho vaig fer, i potser per això em va sorprendre tant aquesta bona acollida’. L’autora assegura que ‘a la vida, en general, és important dedicar els teus esforços a fer allò que realment vols. Ho he fet en escriure el Permagel i n’estic contenta perquè això em dóna pau.’

Autora principalment de poesia, Baltasar assenyalava a L’Illa dels Llibres que ‘En el moment que vaig començar a escriure el Permagel, amb la poesia no en tenia prou per expressar tot el que volia i, per tant, l’escriptura va derivar de manera natural cap a la narrativa, tot i que el conjunt de la novel·la està molt amarat de poesia, per a mi és inevitable que sigui així.”
La mort i la vida una dualitat present a ‘Permagel’ que tindrà continuïtat amb dues novel·les més ‘Boulder’ i ‘Mamut’.

Eva Baltasar (1978) ha publicat set poemaris: Laia (premi Miquel de Palol 2008), Atàviques feres, Reclam, Dotze treballs, Medi Aquàtic (premi Màrius Torres 2010), Poemes d’una embarassada, Vida limitada (premi Miquel Àngel Riera 2013), Animals d’hivern (premi Gabriel Ferrater 2015), Neutre, Invertida.

ELS LECTORS HAN PREMIAT ‘PERMAGEL’ D’EVA BALTASAR

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 16 títols publicats entre el mes d’agost de 2017 i juliol de 2018 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 3.900 vots, la novel·la guanyadora.

”Permagel’ (Club Editor) d’Eva Baltasar ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 389 vots, seguida de ‘La fugitiva’ de Blanca Busquets  amb 365 vots, ‘Mare de llet i mel’ de Najat El Hachmi (358), ‘La novel·la de Sant Jordi’ de Màrius Serra  (347) i ‘El ferrocarril subterrani’ de Colson Whitehead  amb 335 vots. Consulta totes les votacions en aquest enllaç .

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro PalomasMaria Carme Roca i Rafel Nadal han estat els guardonats en les anteriors edicions.

8 DE SETEMBRE, LLIURAMENT DEL 8è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el dissabte 8 de setembre a les 20.30h a  l’avinguda de la Catedral de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català i comptarà amb la presència de l’autora, personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web.

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here