Després de l’edició per part de Proa ens tres darrers anys, Omnium Cultural ha fet públic que Univers serà el segell que publicarà les tres pròximes obres.

Univers agafa el relleu de Proa, l’editorial que s’ha encarregat d’editar el Sant Jordi durant els darrers tres anys amb títols com Morir-ne disset, de Sergi Belbel, 2021; Les nostres mares, de Gemma Ruiz Palà, 2022, i Confeti, de Jordi Puntí, 2023.
Amb el nou segell que publicarà les obres guanyadores també es renova el jurat del premi Sant Jordi 2024 que estarà format per Sebastià Alzamora, Maria Dasca, Manuel Forcano, Mara Faye Lethem, Marcel Mauri, Mercè Sarrias i Carme Vidal Huguet.
El Premi Sant Jordi és un dels guardons més ben dotat de la literatura en català amb 60.000 euros directes per a l’autor.

Omnium s’ha decantant per Univers després de valorar les dues propostes editorials finalistes del concurs. El comitè avaluador ha valorat la proposta d’Univers “com a part d’una aposta empresarial valenta i ambiciosa que aspira a ser central en l’ecosistema editorial a Catalunya i als Països Catalans. Aquest segell s’inclou dins del projecte d’Abacus Futur, el tercer grup editorial més important català del amb una quota de mercat del 8% en català, que és el resultat de la recent integració d’Abacus Editorial (Ara Llibres, Amsterdam, la Casa dels Clàssics-Bernat Metge i Inuk), Enciclopèdia (Univers, La Galera, Elastic Books, Rata, Ediciones Invisibles, Bridge, Catedral i Viena Edicions) i Suma Llibres (Navona, Arcàdia i Folch&Folch).

El segell guanyador, asseguren impulsarà una gran campanya de màrqueting que farà arribar l’obra a més de 2.000 punts de venda dels Països Catalans amb promoció internacional. i L’edició del llibre en castellà sota el segell editorial Navona per Espanya i Sud-amèrica, amb la presentació en el marc de la Feria Internacional del Libro de Guadalajara (Mèxic).
Univers es compromet a la publicació multiformat simultània en paper, ebook i audiobook, i també es compromet a l’edició en Braille, per tal que sigui el primer Premi Sant Jordi accessible a tots els lectors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here