L’autora guanyadora de l’edició 2018 del premi convocat per L’Illa dels Llibres s’adreça en una carta als lectors.

Quan vaig començar a escriure Permagel no sabia quina veu sorgiria o quina història s’explicaria. Estava decidida a escriure sense cap mena de filtre conscient, dient ben bé allò que pensava i que sentia.

Creia haver trobat una veueta, dins meu, i volia deixar-la anar i fer-la créixer ben bé al meu davant, descobrir si era bella, si era gentil, si era fosca o incòmode. Tan bon punt vaig veure quina fila feia, me’n vaig enamorar. No estava segura que fos possible respectar aquella mena d’ideal d’escriure sense filtres, d’expressar exactament allò que tenia a dins i que forma part de mi, no com a escriptora o com a poeta, sinó com a persona, però en aquell punt m’era igual.

Escriure es va convertir en una mena d’obsequi que rebia cada dia, de bon matí. Tot era llevar-me i recordar la novel·la, i agafar-me aquella mena de deliri infantil de córrer a obrir regals, a fer rebombori davant la perspectiva de tot un matí per endavant només per jugar.

I vaig passar-hi uns mesos, dient i mirant de dir bonic, empenyent l’heroïna amunt i avall com per les muntanyes russes del llenguatge. Quan vaig acabar estava exhausta. Ella fresca com una rosa i jo exhausta, i vaig pensar: a qui caram li interessarà la vida d’aquesta dona? Aquesta història contada anant ara endarrere, ara endavant? Aquesta mena de novel·la que ha de llegir-se amb davantal, de tanta poesia que regalima? No en tenia ni idea però vaig decidir enviar-la de cap a Club Editor i… Oh! Meravella!

La Maria Bohigas tenia guants i davantal, i també una manera preciosa de vestir novel·les que ha fet que Permagel s’encarés al món tan ben abillada, naixent dempeus i presta a caminar tot seguit.

La maneta li han donat els lectors i lectores que l’han llegida i gaudit, que l’han deixada i comentat, criticada i recomanat, i que ara l’han votada al 8è Premi L’Illa dels Llibres. Vosaltres sou els qui l’heu ajudat a créixer. Per això, a L’Illa dels Llibres i a totes i tots vosaltres, moltíssimes gràcies!

Eva Baltasar
Cardedeu, 31 d’agost de 2018

8 DE SETEMBRE, LLIURAMENT DEL 8è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el dissabte 8 de setembre a les 20.30h a  l’avinguda de la Catedral de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català i comptarà amb la presència de l’autora, personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web.

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.

ELS LECTORS HAN PREMIAT ‘PERMAGEL’ D’EVA BALTASAR

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 16 títols publicats entre el mes d’agost de 2017 i juliol de 2018 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 3.900 vots, la novel·la guanyadora.

”Permagel’ (Club Editor) d’Eva Baltasar ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 389 vots, seguida de ‘La fugitiva’ de Blanca Busquets  amb 365 vots, ‘Mare de llet i mel’ de Najat El Hachmi (358), ‘La novel·la de Sant Jordi’ de Màrius Serra  (347) i ‘El ferrocarril subterrani’ de Colson Whitehead  amb 335 vots. Consulta totes les votacions en aquest enllaç .

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro PalomasMaria Carme Roca i Rafel Nadal han estat els guardonats en les anteriors edicions.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here