Aquesta tardor les llibreries compartiran a la taula de novetats autors denominats ‘bestsellers’ i que acumulen xifres milionàries de vendes de les seves novel·les.

Ken Follett, Dan Brown i David Lagergrantz coincideixen en aquesta època i qui té més números de convertir-se en un clar guanyador és Ken Follett. L’autor gal·lès tanca amb ‘Una columna de foc’ l(Rosa dels vents/Plaza&Janés) a trilogia iniciada amb ‘Els pilars de la terra’ i ho fa 10 anys després de publicar la segona part, ’Un món sense fi’ ambientada a la mateixa ciutat de Kingsbridge però 200 anys més tard.

Ken Follet torna als escenaris d’Els pilars de la terra’ i ara ens proposa una història d’espies ambientada al segle XVI i emmarcada en el pròsper i convuls regnat d’Isabel I d’Anglaterra i, igual que en les dues obres anteriors, se situa en part a la ciutat fictícia de Kingsbridge, tot i que una bona part de  l’acció transcorre a Sevilla.  Follet assenyala ‘Vaig llegir en alguna part que la reina Isabel I va crear el primer servei secret anglès. Això em va intrigar i vaig llegir diversos llibres sobre espies i agents secrets al segle XVI. Estava segur que podria ser la base d’una novel·la emocionant’’.

Per la seva banda David Lagergrantz continua amb l’obra que va crear Stieg Larsson amb un nou lliurament de la sèrie Millennium.  ‘L’home que perseguia la seva ombra’ /Empúries /Destino). De l’anterior novel·la El que no et mata et fa més fort,  s’han venut 6 milions d’exemplars en més de 40 països, un èxit  que segons destaca David Lagercrantz ‘em va donar la confiança per fer meu aquest llibre. Amb la quarta entrega estava aterrit i obsessionat per fer justícia a l’univers que Stieg Larsson havia creat. Ara ja tinc la Lisbeth en les meves venes.” Lagercrantz ha assegurat que escriurà encara un llibre més de la sèrie Millennium, però que el sisè serà l’últim.’  En la nova aventura Salander està complint condemna a la presó de Flodberga, en la qual intenta de totes totes evitar qualsevol tipus de conflicte amb la resta de preses. Però en el moment en què la Lisbeth es converteix en la protectora de la jove de BanglaDesh que ocupa la cel·la veïna, la perillosa líder de les internes la col·loca en el seu punt de mira.

Dan Brown OrigenFinalment Dan Brown publicarà a principis d’octubre ‘Origen’ (Empúries/Planeta).  La nova novel·la de l’autor d’El codi da Vinci’ ens traslladarà a  ciutats com Bilbao, Madrid i Sevilla, a més de Barcelona  per traslladar a Robert Langdon a escenaris  com el Museu Guggenheim Bilbao, el Palau Reial de Madrid, la Casa Milà, la Sagrada Família, el monestir de Montserrat o la catedral de Sevilla.
Dan Brown assenyala que va tenir molt clara quina havia de ser la localització: ”Sempre he considerat aquest país un lloc amb història i amb una rica tradició que alhora no deixa de treballar pel futur innovant en ciència i tecnologia. Per aquest motiu, quan em vaig posar a escriure una novel·la que barregés el que és antic i modern, vaig saber de seguida que només podia escollir un lloc per ambientar-la.”

Sobre l’argument d”Origen’, la novel·la arrenca amb la visita de  Robert Langdon, professor de simbologia i iconografia religiosa de la Univeristat de Harvard,  al museu Guggenheim de Bilbao. A la ciutat basca  està previst l’anunci transcendental que canviarà per sempre com entenem la ciència.
L’amfitrió de la vetllada és l’Edmond Kirsch, un jove multimilionari convertit en figura de renom mundial arran dels seus visionaris invents tecnològics i prediccions arriscades. En Kirsch, un dels alumnes més brillants que va tenir en Langdon, es disposa a revelar un descobriment extraordinari que donarà resposta a les dues preguntes que han obssesionat la humanitat des del principi dels temps; D’on venim? A on anem?

Qui guanyarà la guerra del bestseller?   Follett, Brown i Lagergrantz estan entre els favorits per aconseguir-ho.