La xifra de vendes presentada pel Gremi de Llibreters de Catalunya suposa un increment d’un 6% respecte de l’any passat

La Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya ha volt agrair “a la ciutadania la seva participació multitudinària en la diada de Sant Jordi, bo i comprant llibres tant a les llibreries com als espais amb parades escampats arreu de Catalunya, en una jornada amb més oferta i parades que mai”. També es mostra molt satisfeta per les bones xifres de vendes que que confirmen el creixement de la facturació d’un 6% respecte de l’any passat.

Es calcula que la venda de llibres ha superat els 1,98 milions d’exemplars, amb una facturació total de 25,4M€ acumulada durant la setmana. S’han venut més de 70.250 títols diferents, enfront dels seixanta mil de l’any passat. Segons el Gremi de Llibeters “aquesta dada fa palès el talent creatiu i la potència editorial i de la xarxa llibretera de Catalunya, factors que fan possible una oferta que respon a la gran diversitat d’interessos de la ciutadania”

Pel que fa als gèneres, la literatura infantil i juvenil en representa el 31%, la ficció el 35%, la no-ficció el 23% i el còmic l’11%. En català, la literatura infantil i juvenil en representa el 38%, la ficció el 33%, la no-ficció el 22% i el còmic el 7%. En castellà, la ficció representa el 36%, la no-ficció el 27%, la literatura infantil i juvenil el 21% i el còmic el 16%.

Els gèneres que més han crescut respecte de 2023 han estat la ficció, tant en català com en castellà, amb increments de més de 9 punts, i el còmic en català, amb un augment de 8 punts respecte de l’any passat.

Del total de llibres venuts, el 52% van ser en català i el 48% en castellà. Per demarcacions, a Barcelona el català va suposar el 51% dels exemplars venuts, a Girona el 66%, a Lleida el 56% i a Tarragona el 52%.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here