La novel·la ‘Melissa i Nicole’ narra sobre  fins on estem disposats a arribar per fer feliços  els que ens envolten.

Creat el 1968, el Premi Prudenci Bertrana és un guardó literari que forma part dels Premis Literaris de Girona. Atorgat per la Fundació Prudenci Bertrana, acull originals escrits en català i té una dotació de 30.000 euros.

La novel·la  Melissa i Nicole de David Nel·lo ha estat la novel·la guanyadora d’aquesta edició i ens mostra els límits que estem disposats a creuar per ser feliços i les conseqüències de traspassar-los.

Pel que fa a l’argument de la novel·la Melissa i Nicole està centrada en la vida dels Callahan i els Vinyals es troben casualment en una petita illa del mar Bàltic. Aquest escenari nòrdic serà testimoni d’uns esdeveniments que canviaran per sempre les seves vides.

La vigília del solstici d’estiu, dues famílies visiten la petita illa de Fårö, a pocs quilòmetres de l’illa sueca de Gotland, al mar Bàltic. Uns i altres, els Callahan i els Vinyals, passegen amb els cotxes suecs que han llogat.
Així doncs, què els uneix? Tot i res. La filla dels Callahan, la Melissa, és ben americana. La Nicole Vinyals, en canvi, és la perfecta jove parisenca.
I tanmateix, després de la trobada fortuïta, els esdeveniments se succeiran en un brevíssim període de pocs dies i sacsejaran completament l’existència de les dues famílies, que no s’haurien volgut retrobar mai més.

David Nel·lo és un escriptor especialitzat en literatura infantil i juvenil tot i que també té publicades novel·les per a adults, com ara La geografia de les veus, El meu cor cap a tu per sempre o Setembre a Perugia. Pel que als llibres infantils i juvenils destaquen L’Albert i
els menjabrossa, El restaurant de l’Adrià Potato o Ludwig i Frank, Guguengol i  La nova vida del senyor Rutin.

Columna Edicions publicarà Melissa i Nicole, de David Nel·lo, el proper 29 de novembre.

Els premis literaris de Girona també han premiat a Albert Garcia amb el 40è Premi Miquel de Palol de poesia per La saliva dels morts i a  Montserrat Tura amb el Premi Carles Rahola 2017 amb una vindicació del catalanisme rabassaire que parteix de la memòria familiar. Finalment Xavier Gual ha obtingut el 32è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil amb un thriller al voltant d’una trama policial i mafiosa