La dotació del premi és de 40.000 euros i poden presentar-se originals fins el 15 de juliol de 2019.

BASES

Edicions Proa ha convocat la primera edició del premi Proa de Novel·la amb l’objectiu segons ha destacat l’editorial en un comunicat ‘’amb el propòsit d’impulsar l’excel·lència, la renovació i el reconeixement de la literatura catalana, com a continuació de la tasca editorial de Proa al llarg de les dècades’’.

La dotació del premi és de 40.000 euros i poden presentar-se originals fins el 15 de juliol de 2019.

El jurat d’aquesta primera edició està format per Vicenç Villatoro, Nelleke Geel, Xavier Pla, Clara Queraltó i Josep Lluch.

El veredicte s’anunciarà el novembre de 2019 en una festa literària, i tot seguit la novel·la guanyadora arribarà a les llibreries.

Sobre l’editorial Proa, destacats escriptors com Jaume Cabré han destacat que “Fa trenta-cinc anys que Proa és la meva editorial. Una editorial històrica. Per celebrar que s’acosta a la condició de centenària, Edicions Proa fa aparèixer el Premi Proa de novel·la. Llarga vida al premi. Llarga vida a Proa”.

Per la seva banda l’escriptor Ramon Solsona assenyala que  “Les novel·les del llom carbassa són un referent de les lletres catalanes i universals. Amb el lema “Navego a tot vent” de sempre, Proa continua oferint avui un extens catàleg amb la millor literatura contemporània. Entrar-hi és un premi”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here