L’autor de El ala rota (il·lustrada per Kim) o Yo, loco (il·lustrada per Keko) rep el màxim guardó del certàmen.

El guionista, assagista i novel·lista Antonio Altarriba, autor d’obres comés el guanyador del Gran Premi del 37 Comic Barcelona, ​​que se celebra a Fira Barcelona Montjuïc.

Antonio Altarriba (Saragossa, 1952), que exerceix com a catedràtic de Literatura Francesa a la Universitat del País Basc, es va iniciar en el món del còmic als anys vuitanta, primer amb el Colectivo Z a la revista Bustrófedon i després col·laborant amb el dibuixant Luis Royo. En els últims anys s’ha dedicat amb força a la historieta escrivint obres com Amores locos (amb dibuixos de Laura), El arte de volar (basada en la vida del seu pare i dibuixada per Kim), Yo, asesino (amb dibuixos de Keko ), El ala rota (amb dibuixos de Kim) i Yo, loco (amb dibuixos de Keko).

Comic Barcelona ha donat a conèixer també la resta de guardonats d’aquesta edició, que es decideixen en una primera fase pels vots de professionals de la historieta d’Espanya i en segona fase per un jurat. La guanyadora del premi a l’Autora Revelació -patrocinat per la Fundación Divina Pastora– ha estat María Medem. Nascuda a Sevilla el 1994, Medem és considerada una de les veus més interessants del còmic independent espanyol, i després de autoeditar-se fanzines ha debutat en la novel·la gràfica amb Cénit (Apa Apa).

¡Universo! (Astiberri), d’Albert Monteys, ha obtingut el premi a la Millor Obra d’Autor Espanyol. Conegut per la seva dedicació a l’humor gràfic, Monteys signa aquí una obra de ciència-ficció que va aparèixer primer online a la plataforma Panel Syndicate, i que va ser nominada als premis Eisner en la categoria de millor còmic digital.

Per la seva banda, El árbol que crecía en mi pared  (Sallybooks), de Lourdes Navarro, ha estat guardonada en la nova categoria de Millor Obra Infantil/Juvenil. Es tracta d’una història sobre l’adolescència protagonitzada per un noi solitari i incomprès.

Lo que más me gusta son los monstruos (Reservoir Books), d’Emil Ferris, ha guanyat el premi a la Millor Obra Estrangera. Primera novel·la gràfica de la seva autora, recrea el diari gràfic d’una peculiar nena de deu anys que viu al fosc Chicago dels anys seixanta.

El premi al Millor Fanzine ha estat per Saxífono, mentre que Desmesura (Edicions Bellaterra), un còmic sobre la bogeria de Fernando Balius i Mario Pellejer, ha obtingut el Premi Popular, que es decideix pels vots dels aficionats i el públic en general .

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here