L’escriptor publicarà al novembre la segona part del projecte de novel·lar la vida de Juli Cèsar

Santiago Posteguillo continua assumint el major repte literari de la seva carrera. Ni més ni menys que novel·la la vida de Juli Cèsar. Després de la bona  acollida del primer volum “Roma soc jo”, l’escriptor especialitzat en l’època romana, publicarà el 14 de novembre  “Maleïda Roma” (Ediciones B /Rosa dels Vents),  la continuació de la saga literària i històrica.
“Novel·lar la vida de Juli Cèsar, serà, sense cap mena de dubte, el meu gran repte literari”, així qualificava Santiago Posteguillo la saga de novel·les sobre Juli Cèsar.

En el primer volum “Roma soy yo”, Posteguillo, narrava la joventut i el moment quan Juli Cèsar, amb vint-i-tres anys es dona a conèixer al poble romà com a advocat en un judici d’enorme transcendència política contra el poderós i corrupte senador Dolabela. Va acceptar actuar com a fiscal en un procés que semblava impossible de guanyar.

“Maleïda Roma” arrenca amb Juli Cèsar travessant un dels seus pitjors moments. Obligat a exiliar-se pels seus enemics a Roma, és segrestat pels pirates mentre viatja a Rodas per a aprendre oratòria amb Apoloni i poder enfrontar-se per fi amb Ciceró, considerat el millor orador de la seva època. Allí veurem com aconsegueix negociar el seu propi rescat i continuar amb els seus plans. També viurem el seu enfrontament amb Espartac en l’apassionant rebel·lió dels esclaus, al qual vencerà en una èpica batalla final entre dues dels majors herois de la Història Antiga, i comprendrem com aconsegueix ingressar per fi al Senat romà malgrat lluitar contra una gran oposició, al mateix temps que comanda exèrcits i viu grans èxits i desil·lusions.

A “Maleïda Roma” també es narren les grans batalles i el naixement de personatges com Cleòpatra.

Reconegut com autor de novel·la històrica, Posteguillo assenyalava en una entrevista a L’Illa dels Libres que “El novel·lista històric és un arqueòleg de textos antics, però que ha d’aprendre o saber explicar-los d’una forma nova. En certa manera el que un novel·lista històric fa, quan intenta recrear el món de fa 2000 anys, és arqueologia investigant en els textos antics.”

Santiago Posteguillo va vendre més d’un milió d’exemplars de la “Trilogia Africanus” i sumant les vendes de totes les seves obres la xifra arribenals 4 milions de llibres venuts. També és l’autor de la Trilogía de Trajano amb “Los asesinos del emperador”, “Circo Máximo” i “La legión perdida”. L’any 2018 va ser guardonat amb el Premio Planeta amb la novel·la “Yo, Julia” i dos anys després publicaria la segona part “Y Julia retó a los dioses”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here