L’editorial Salamandra confirma la publicació a la tardor de l’obra en català i castellà.

J. K. Rowling va escriure el conte l’Ickabog fa uns deu anys. Es tractava d’un conte que l’autora de Harry Poter llegia als seus fills abans d’anar a dormir. En els darrers mesos el conte es va difondre gratuïtament a la pàgina web The Ickabog per ajudar a entretenir als nens i nenes durant el confinament provocat per la pandèmia de la covid-19.
També va proposar un concurs on els menors de 16 anys podien enviar dibuixos sobre com imaginaven alguns dels personatges que apareixen al conte. Alguns d’aquests dibuixos apareixeran en l’edició impresa que es publicarà a la tardor.

L’Ickabog és un conte de fades i d’aventures protagonitzat per una nena i un nen amb un mostre que mostra un missatge sobre l’esperança i l’amistat.

Segons avança l’editorial Salamandra l’acció ens situa al regne de Cornucòpia, el més feliç del món. Tenia or en abundància, un rei amb uns bigotis magnífics i un munt de carnissers i formatgers els exquisits productes dels quals feien que la gent ballés de goig quan els menjava.  Tot era perfecte, excepte Els Pantans, la regió del nord on, segons la llegenda, vivia el terrorífic Ickabog. Qualsevol amb una mica de cap sabia que aquest monstre no era més que una rondalla que els pares utilitzaven perquè els nens es portessin bé. Encara que el cas estrany d’aquestes invencions és que a vegades cobren vida pròpia…
Però pot una llegenda enderrocar a un rei estimat pel seu poble i destruir un regne feliç? Pot embarcar a un noi i una noia valents en una aventura que no han buscat i ni tan sols imaginat? Les respostes a L’Ickabog.

J. K Rowling donarà la totalitat dels seus drets a la seva fundació benèfica, The Volant Trust, amb la finalitat d’ajudar a les persones més afectades per la pandèmia a Regne Unit i altres països.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here