Del 9 al 13 de setembre se celebrarà una nova edició amb canvis provocats per la pandèmia de la COVID-19

La pandèmia provocada per la Covid-19 ha fet que la 38a edició de la Setmana del llibre en Català pateixi canvis d’ubicació i de durada. El nou emplaçament serà el Moll de la Fusta del 9 al 13 de setembre que permet reunir les condicions de seguretat i higiene que marquen les autoritats sanitàries. El Moll de la Fusta permet un obertura al mar i continua oferint a la Setmana ‘un espai a l’aire lliure, perimetrat, amb control d’accés i una distància entre casetes’ segons ha assenyalat en roda de premsa Joan Carles Girbés, president de La Setmana del Llibre en Català.

El nou espai permetrà respectar totes les distàncies interpersonals de seguretat, enguany el públic no podrà entrar a dins dels estands, com era habitual fins ara. També s’han reduït els escenaris de les presentacions i s’ha passat de 3 escenaris a 1 escenari i un espai familiar.

Malgrat la retallada de dies i el canvi d’ubicació La Setmana augmenta el nombre de  casetes a 66 que ocuparan 224 expositors diferents.

Enguany segons ha avançat el president de la Setmana Joan Carles Girbés es combinaran activitats presencials i online, tot que ha asseguretat que ‘tindran més pes les activitats presencials’. De moment no s’han avançat les activitats previstes, unes 300, però L’Illa dels Llibres pot confirmar que la desena edició del PREMI L’ILLA DELS LLIBRES es lliurarà durant la celebració de La Setmana.

Montse Ayats, presidenta d’Editors.cat s’ha mostrat satifesta de la celebració de la Setmana assegurant que s’havia de fer ‘per responsabilitat al llibre en català’. Assegura que serà una ‘Setmana segura que reuneix tots els requisits per dedicar uns dies als llibres i a les revistes en català’.

Durant els cinc dies de la Setmana es presentaran 220 novetats editorials, desenes de milers de títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat.

De moment hi ha la previsió d’un total de 205 autors que passaran per les diferents casetes dels expositors i a peu dels escenaris per signar els seus llibres.

Per quart any el Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents se celebrarà dins del marc de La Setmana gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.

Antoni Miró és l’artista col·laborador de la 38a edició de La Setmana

Fa quatre anys, amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Premi Trajectòria, es va voler iniciar la col·laboració entre un artista i La Setmana.

En aquesta edició ha estat Antoni Miró qui ha cedit la seva obra a la guanyadora del 24è Premi Trajectòria, Teresa Duran. D’aquesta obra només hi ha tres originals: el que es lliurarà a la guardonada amb el Premi Trajectòria, un que quedarà exposat a EDITORS.CAT i un tercer en poder d’Antoni Miró.

L’escriptora, il·lustradora i traductora Teresa Duran rebrà el 24è Premi Trajectòria.

El Premi Trajectòria des del 1997 es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació. La guardonada d’aquesta edició,

Teresa Duran, ha estat reconeguda pel seu compromís vital amb el foment lector i el llibre infantil i juvenil en llengua catalana i per la seva tasca incansable de divulgació de l’univers literari català entre infants i joves des de moltes facetes diferents: la d’escriptora, traductora, il·lustradora, investigadora, pedagoga, guionista, difusora, crítica literària i comissaria d’exposicions culturals pel públic adult.

Teresa Duran s‘autodefineix , com “el cul del jaumet” amb una trajectòria ‘poca-solta i tastaolletes’. Pel que fa al premi assegura que és un guardó ‘inesperat però que és la suma de la trajectòria de molta gent anònima que li ha fet costat’

Ha escrit més de 100 llibres per a infants i joves. Cal destacar-ne Joanot de Rocacorba (1982). Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, al francès, al portuguès, al coreà, al basc o al gallec i per les quals ha rebut diversos premis.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here