Al llarg dels cinc dies, del 8 al 12 de novembre, s’han ofert una setantena d’activitats, amb 180 ponents representatius de la gran varietat de temàtiques, branques i llenguatges recollits a la programació.

El debat sobre el futur de la humanitat ha estat l’eix central de la setantena d’activitats, i s’ha abordat a través dels diferents gèneres literaris no realistes.

La Intel·ligència artificial, el canvi climàtic, la immortalitat, el terror, i la transició del terror literari al terror audiovisua han estat alguns dels temes que s’han tractat enguany.

Autors com  Steven Erikson, Ada Hoffman, Brandon Sanderson, Ann Leckie, David J. Skal, Tim Pratt, Malka Older, Wu Ming-Yi, Roger Luckhurst, Jay Kristoff, Camila Fabbri, Mariana Enríquez, Fernando Iwasaki, Jorge Volpi, Marta Sanz, Remedios Zafra, Maite Ochotorena, Laura Fernández, David Rubín, Maite Carranza, Màrius Serra, Martí Domínguez, Andreu Martin, Ada Castells, Raül Garrigasait, Guillem López i Anna Maria Villalonga han participat en la tercera edició.

Organitzat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i comissariat per Ricard Ruiz Garzón, el festival 42, ja s’ha consolidat com una cita imprescindible pels amants del gènere on han participat174 ponents en una setantena d’activitats que han rebut més de 7.000 espectadors i espectadores presencials.

El comissari del festival, Ricard Ruiz  assenyala que “El 42 aposta per la varietat, des de pensar en continguts per a totes les edats, fins els diferents gèneres, passant per la diversitat en les llengües presents, com el català, el castellà, l’anglès, el xinès, el francès o l’italià, entre d’altres, i considerar tots els llenguatges adjacents. Tot això fa que el festival hagi trobat una transversalitat que no existia”.

Una novetat que incorporava el festival, han estat les rutes literàries basades en els gèneres no realistes i relacionades amb autors com Manuel de Pedrolo, Mercè Rodoreda, Julio Cortázar, Marc Pastor, Roser Cabré-Verdiell o Albert Sánchez Piñol, i la seva vinculació amb la ciutat.

Un concert a càrrec de Malalletra, el grup de música format per periodistes culturals i escriptors, ha tancat la tercera edició del 42, el Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona, que ha tingut lloc al recinte de la Fabra i Coats, del 8 al 12 de novembre.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here