César Pérez Gellida guanya el Premio Nadal amb la novel·la “Bajo la tierra seca”

El Premi Nadal  ha arribat a la vuitanta edició on s’han presentat 824 obres.
La majoria de novel·les que optaven al premi predominaven la novel·la negra i el thriller, sovint amb un rerefons feminista amb també altres propostes literàries situades en el present i de tall intimista.

Finalment la novel·la “Bajo la tierra seca” de César Pérez Gellida ha estat la gunyadora i agafar el relleu de Manuel Vilas, guanyador de la darrera edició del Premio Nadal amb la novel·la. César Pérez Gellida és autor de novel·la  negra i ha publicat els títols Memento mori, Dies irae i Consummatum est que formen part de  la trilogia “Versos, canciones y trocitos de carne”. També és autor de la novel·la “Khimera”, publicada també a Suma.

L’autor ha confessat l’enorme “Alegria de ser reconegut amb el Premi Nadal,en l’any del 80è aniversari”. I ha citat dues paraules que sempre ha volgut destacat “Alegria i gràcies”. Sobre la novel·la ha recordat que es tracta d’un thriller rural ambientat a l’Extremadura de l’any 1917 i que feia anys que la tenia al cap, tot esperant el moment d’escriure-la i publicar-la, i per aquets motiu ha confessat que era “Una novel·la que ha viatjat amb mi durant molts anys”.  Nascut a Valladolid ha recordat a dos autors  com Gustavo Martín Garzo i Miguel Delibes, guanyadors del Premio Nadal i nascuts a Valladolid.

El jurat del Premi Nadal de Novel·la 2024 està format per Inés Martín Rodrgo, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales. La dotació del guardó és de 30.000 euros.

L’acte s’ha celebrat, com ja és tradicional, a l’hotel Palace de Barcelona on també s’ha lliurat el Premi Josep Pla a l’escriptor Jaume Clotet amb el thriller “La Germandat de l’Àngel Caigut”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here