Aquest dissabte 6 de gener es farà públic el veredicte en la tradicional vetllada literària a l’hotel Palace de Barcelona que donarà principi a les 20.30 hores.

El Premi Nadal arriba a la  vuitanta edició compta amb 824 obres presentades en la 80a edició del guardó. El jurat del Premi Nadal de Novel·la 2024 està format per Inés Martín Rodrigo, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales. La dotació del guardó és de 30.000 euros.

Fonts d el’editorial Destino asseguren que les obres presentades al Premi Nadal reflecteixen la diversitat i la riquesa del gènere novel·lístic en castellà. En aquesta convocatòria, que manté una altíssima participació, s’aprecia un predomini de la novel·la negra i el thriller, sovint amb un rerefons feminista; abunden també altres propostes literàries situades en el present i de tall intimista.

Les obres finalistes del Premi Nadal són:

-Si te pudiera prestar mi cielo de Laura Macías Pérez
-Orquídeas negres de Keyser Söze (pseudónimo)
-Hermanas d’Eba Martín Muñoz
-El legado d’Artemisa (pseudónimo)
-Manos de trapo de María Regla Prieto

Al Premi Josep Pla 2024 s’han presentat 37 obres on destaquen dietaris, thrillers, novel·les històriques, de gènere fantàstic, narrativa memorialista i de caràcter intimista.
El jurat del Premi Josep Pla 2024 en la seva 56a edició el formen Laia Aguilar, Marc Artigau, Montse Barderi, Manuel Forcano i Glòria Gasch. La dotació del guardó és de 10.000 euros.
Les obres finalistes són:

Les obras finalistes al Premi Josep Pla 2024 són:

-Enxarxats deSami Vidal (pseudònim)
-11990: Un diari de Gaspar Jaén Urban
-Esprémer el temps de Maria Mitjans Serveto
-La medusa de Carles Solé Fajardo
-La missió de Bernat Bosch (pseudònim)

Autors com Sebastià Alzamora, Maria Barbal, Dolores Redondo, Andreu Claret, Alicia Giménez Bartlett, Pere Gimferrer, Martí Gironell, Najat El Hachmi, Alejandro Palomas, Carme Riera, Gemma Ruiz i Manuel Vilas han confirmat la seva presència a l’acte.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here