Més de cent escriptors i traductors defensaran en una trobada els drets d’autor i la literatura catalana

Fotogria Sebastià Portell – AELC

La trobada que tindrà lloc aquest divendres a la Pedrera s’emmarca dins els actes de celebració del 45è aniversari de l’Associació  d’Escriptors en Llengua Catalana i comptarà amb la intervenció de Joaquim Carbó i Irene Gómez Diéguez.

Un dels escriptors de més edat, Joaquim Carbó llegirà una glossa juntament amb una de les escriptores més joves de només 23 anys, Irene Gómez Diéguez.

Un dels pilars importants de l’AELC  és la defensa dels interessos professionals dels escriptors davant les institucions i entitats culturals. L’actual president de l’AELC, Sebastià Portell afirma que “Durant els propers quatre anys volem desenvolupar una tasca gremial, d’esperit sindical, per garantir els drets professionals dels escriptors i traductors”. Portell afegeix que “arran dels canvis en la digitalització de l’edició, els audiollibres i les noves directives i legislacions europees, hem de defensar més que mai els drets professionals dels nostres associats per assegurar el ple respecte i la dignitat de l’ofici d’escriptors i traductors”.

L’AELC ha participat en l’elaboració de la Llei de Propietat Intel·lectual i en el conveni-marc amb els sectors editorials sobre els models de contracte d’edició en paper i digitals. També ha gestionat la supressió de l’IVA per als escriptors i traductors i manté negociacions amb diversos organismes públics sobre temes fiscals, laborals i de previsió.

L’AELC disposa del fons digital més extens sobre literatura catalana a Internet, amb més de 750 pàgines d’autors. Cada any, segons informa en un comunicat atén més de dues-centes consultes fiscals i jurídiques.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here