Va ser un dels moments destacats de la cerimònia del Premi Planeta, quan l’escriptora Cristina Campos va confessar als assistents que havia estat una mala estudiant i va demanar que les escoles comptin amb espais que ajudin potenciar la creació la creativitat.

El vídeo penjat a l’Instagram de L’Illa dels Llibres  el 16 d’octubre ja acumula més d’un milió d de reproduccions i s’ha convertit en un vídeo viral arribant també a un milió de comptes d’Instagram diferents. La reproducció del vídeo també ha provocat comentaris i debat sobre el sistema d’ensenyament a les escoles.

L’autora, finalista del Premio Planeta amb la novel·la “Història de mujeres casadas”, va dirigir el seu missatge a la ministra d’Educació Pilar Alegría, després de confessa que va ser “una nefasta estudiant, quan estudiava segon de BUP em van fer fora de l’escola per haver suspès Física i Química, Matemàtiques i català”. L’autora ha assenyalat que va aprovar el castellà amb un “cinc pelat”.

Campos va recordar que “tinc tres fills a qui ajudo a estudiar. Avui en dia tot ha canviat, però es continua premiant la capacitat de memoritzar i no existeix un espai per a la creació”. Ha recordat que “creant també es pot aprendre, perquè crear és relacionar i això és molt important i ho explico a la meva novel·la”.

Finalment, va advertir que si hi ha una mare o un pare que el seu fill o filla havia suspès tres o quatre assignatures “no es desesperin, perquè qui sap si aquest nen o nena descarriat , potser trenta anys més tard, acabi sent finalista del premi Planeta”.

 

Cristina Campos ha estat l’autora finalista  del Premio Planeta amb la novel·la “Història de mujeres casadas”. Campos és autora de la coneguda novel·la “Pan de limón con semillas de Amapola”.

Sobre la novel·la finalista, després de vint anys de matrimoni, l’amant imaginari amb qui sempre havia somiat la protagonista es fa realitat. Ella i les companyes de treball recorren tots els temes relacionats amb la femeniitat, la sororitat, el poder de l’amor i l’honestedat.

“Història de mujeres casadas” s’inicia amb tres dones de la que es coneixen en un entorn laboral, un inici que “em serveix per a disseccionar la història dels seus matrimonis, però també la intimitat femenina i el desig” ha declarat l’escriptora”. La novel·la transcorre per Barcelona, Boston i Formentera l’any 2018.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here