El mes de juny publicarà Mater familias, un nou cas de la investigadora romana Flavia Albia i Ediciones B rellançarà el fons de la sèrie protagonitzada per Marco Didio Falco.

lindsey-davisLindsey Davis és coneguda en l’àmbit internacional per les seves novel·les protagonitzades per l’investigador romà Marco Didio Falco amb qui ha compartit més d’una vintena de novel·les que han aconseguit vendre més de quatre milions d’exemplars.

Ara Davis publicarà el mes de juny ‘Mater familias’ on Flavia Albia investiga l’assassinat d’un destacat home de Roma i amb el rerefons de la companya electoral per escollir un nou governador a la ciutat.

Per l’autora el personatge de Flavia‘ suposa un plaer pel fet de permetre que resolgui crims en l’època romana, i ho és encara més perquè es tracta d’una protagonista femenina.

El personatge segons Lindsey Davis ‘el fet d’haver nascut en el que en l’actualitat és Gran Bretanya li permet observar la societat romana amb la perplexitat d’una estrangera’ i també és una dona que ‘lluita per independitzar-se en un món masculí’.

Pel que fa a la nova novel·la hi apareixen dos temes que sempre ha volgut explorar com és la política i les subhastes.

Una carrera literària dedicada a la novel·la històrica
marco didio falco
Lindsey Davis va estudiar Literatura Anglesa a la Universitat d’Oxford. Després d’escriure amb pseudònim algunes novel·les romàntiques, va saltar a la fama com a autora d’originals novel·les històriques i l’obra més notable és
l’investigador privat Marco Didio Falco, que ha guanyat molts lectors des de la seva creació amb unes històries que barregen l’acció, el thriller i l’humor.
Situades al segle I d. de C en l’època de Vespasià, l’escriptora anglesa ha sabut recrear una bona trama històrica on descobreix al lector el dia a dia a l’antic Imperi Romà. Mitjançant a lògica i els seus contactes, el detectiu  Didio Falco anirà resolen les seves investigacions.
L’any 2012 publicava Rebeldes y traidores (Edhasa) en el període de guerres civils angleses entre 1639-1651’.
Lindsey Davis ha aconseguit guardons com l’Ellis Peters Historical Dagger 1998, el Premi Sherlok 1999 i el Premio de Honor de Novela Histórica Ciudad de Zaragoza 2009.