Tot i ser jornada laborable, el Gremi confia en bons resultats de participació i vendes.

Enguany la festa de Sant Jordi arriba cau en dilluns després de dos anys en dia no laborable. Malgrat aquest fet, el Gremi de Llibreters és optimista i M. Carme Ferrer, la nova presidenta del Gremi espera que “el fet que sigui jornada laborable incentivi encara més els bons resultats aconseguits els dos darrers anys, tant en participació com en vendes”.

Pel que fa a les vendes, el Gremi de Llibreters, que va tancar la diada de l’any passat amb una facturació de 21,80 ME i un creixement d’un 4% respecte a 2016, no es vol marcar de car aquest any cap objectiu econòmic conscient de la incertesa del context actual.

A la ciutat de Barcelona, l’acord entre el Gremi de Llibreters i l’Ajuntament incorporarà més espais que permetrà descongestionar zones saturades i se n’afavorirà  la mobilitat i seguretat.

S’incorpora el carrer Consell de Cent en el tram comprès entre Passeig de Gràcia – Rambla de Catalunya i Balmes. S’aconsegueix així un connector entre les dues vies que concentren la majoria de parades que se suma al de la Diagonal per la part de dalt, iniciat fa un parell d’anys. Continua l’aposta pel Passeig de Sant Joan, dedicat al públic infantil, juvenil i familiar, com també al còmic i l’àlbum il·lustrat.

La presidenta del Gremi de Llibreters valora com a “positiu” el fet que la jornada torni a caure en una dia laborable, circumstància que “habitualment ha potenciat la participació i la compra de llibres per part del públic”. Tot i així, remarca que els últims dos Sant Jordis han estat molt bons malgrat caure en festiu, gràcies a “la naturalesa d’una festa que incorpora continguts i valors de literatura més enllà de les vendes, que ha crescut de manera espectacular tant en parades com en públic, que compta amb la complicitat d’una majoria de la ciutadania que se l’ha feta seva i que fins i tot ha transcendit les nostres fronteres

Per la seva banda, la Cambra del Llibre de Catalunya destaca “l’esforç de llibreters, editors, distribuïdors i impressors, i també de les administracions, perquè Sant Jordi sigui un any més la gran festa del llibre i de la rosa”, segons afirma el seu president, Patrici Tixis.