La llibreria Sendak de Barcelona, especialitzada en literatura infantil i juvenil ha fet una selecció per a L’Illa dels Llibres de 10 títols per aquest Sant Jordi.

PER ALS MÉS PETITS DE LA CASA

Davant de casa meva
Marianne Dubuc
Editorial Joventut
Un original llibre d’imatges per a jugar a descobrir què s’amaga darrere de cada pàgina. I darrere de la realitat, la imaginació: una caverna, l’abominable home de les neus, el sol, un pirata, la caputxeta vermella… Els nens viatjaran, gairebé sense adonar-se, del seu món quotidià al món dels contes i de la fantasia.

ÀLBUM IL·LUSTRAT

Erra
Tina Vallès i Jaume Marco
Comanegra
«Conec una nena que un dia vencé un so. I ho aconseguí tota sola. Una nena valenta i tossuda. I això que el so feia dos cops un gegant.» Aquest conte és la conquesta d’un èxit descomunal. Tanmateix, a aquest llibre li falta alguna cosa… Què serà? Descobriu-ho tot llegint aquesta història!

La vaca del bric de llet
Sophie Adriansen i Mayana Itoïz
BiraBiro Editorial
«Hi ha una vaca dins del bric de llet.» L’afirmació que fa el protagonista és rotunda i respon a una lògica infal·lible: si en el pot de pèsols hi ha pèsols dibuixats, en el bric de llet hi ha d’haver una vaca, perquè hi està dibuixada. Una història divertidíssima que ens proposa una altra manera de veure les coses.

PER A PRIMERS LECTORS

Doctor De Soto. Dentista d’animals
William Steig
Blackie Books
A la consulta del Doctor De Soto hi van animals de la seva mida, però també altres de grossos i fins i tot gegants. Només prohibeix l’entrada a les bèsties que mengen ratolins. Fins que un dia accepta curar una guineu. Serà el seu pitjor mal de queixal. Per sort, tot i que el Doctor De Soto és molt petit, la seva astúcia és molt gran.

El viatge del saltamartí
Arnold Lobel
Kalandraka

El saltamartí decideix emprendre un viatge i en el camí trobarà tot un seguit de personatges amb els quals tindrà converses ben sorprenents. Uns escarabats, un cuc, una mosca, un mosquit, unes papallones, uns espiadimonis… Tots ells enriquiran el seu viatge. Perquè la veritable experiència és el camí en si mateix.

NARRATIVA

Els imaginaris
A. F. Harrold. Il·lustrat per Emily Gravett
Blackie Books
En Rudger és el millor amic de l’Amanda. En Rudger no existeix. Només l’Amanda pot veure el seu amic imaginari. Però un dia apareix el senyor Bunting. Vol emportar-se el Rudger. Alguns diuen que Bunting s’alimenta d’amics imaginaris. L’única solució és que Rudger fugi sol. Però, pot un amic imaginari sobreviure sense algú que l’imagini?

La increïble història de… El papa pispa
David Walliams
Montena
Hi ha pares de tota mena: grassonets, prims, alts, baixets, divertits, súper estrictes, cridaners, callats… I, és clar, també hi ha pares bons i pares no tan bons. Quan en Gilbert acaba a la presó per ser còmplice d’un robatori, al seu fill Frank no li queda més remei que tramar un pla per rescatar-lo i retornar els diners que ha robat. L’última entrega de la sèrie de llibres de l’escriptor i còmic britànic David Walliams. Humor i aventures assegurades!

La princesa promesa
William Goldman
Àtic dels Llibres
Un clàssic de la novel·la d’aventures i el millor contes de fades per a adults que probablement s’hagi escrit mai. Publicada per primer cop en català el passat mes de març, aquesta història de fantasia i humor ho té tot per a convertir-se en el nou llibre de capçalera de tota la família. I per als amants de la pel·lícula, la seva relectura és gairebé una obligació!

CÒMIC

El carter de l’espai
Guillaume Perreault
Editorial Joventut
A en Bob li apassiona la seva feina amb la seva petita rutina, fàcil i sense embolics. A bord de la seva nau espacial, reparteix cartes i paquets a un munt de gent. Però, un dia, un nou itinerari trenca la seva rutina quotidiana. Tot i que d’entrada sembla que no s’hi adapta, en Bob s’adonarà finalment que els petits canvis poden conduir a aventures que val molt la pena viure. Un còmic preciós per sortir de la nostra zona de confort.

Mumin
La col·lecció completa dels còmics de Tove Jansson
Coco Books
A la Vall dels Mumin, una original família de trols conviu en un bosc escandinau amb altres criatures fantàstiques de les quals no trigareu a enamorar-vos-hi: tendres somiadors, maquinadors irascibles i creatius diletants sempre en busca d’amor, fama i fortuna. Històries que emocionaran tant els seus fans incondicionals com aquells que encara no coneixen els Mumin.

La llibreria Sendak està situada al C/Córsega, 461 de la ciutat de Barcelona.
Per a més informació http://www.llibreriasendak.cat/