Creix el nombre de lectors segons dades de Baròmetre d’hàbits de lectura i compra de llibres.


L’entreteniment segueix sent el principal motiu de lectura de llibres (84,8%). Aquest percentatge és més gran  entre les dones i en els majors de 35 anys.
La llar (90,3%) i el transport públic (13,4%) són els llocs preferits pels lectors.

Aquests són  les dades de l’últim Baròmetre d’hàbits de lectura i compra de llibres del primer semestre de 2011 elaborat per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE)
Les dades del Baròmetre tornen a posar de manifest que el percentatge de dones lectores (62,4%) és superior al dels homes (53,5%).
Segons l’estudi, el percentatge de lectors freqüents s’ha incrementat des de 2009 a Espanya en gairebé quatre punts fins al 45,1% mentre el nombre de lectors de llibres aconsegueix ja el 61,9% de la població major de 14 anys.
Aquest percentatge, que inclou els lectors de llibres tant per oci com per treball o estudis. L’increment de lectors es produeix pràcticament en tots els trams d’edat, a excepte entre els 14 i 24 anys, on es detecta una caiguda d’1,3 punts pel que fa a 2010.

Creix la lectura en format digital

Pel que fa  la lectura en format digital s’ha incrementat en els últims sis mesos de 2011 fins a superar el 50% de la població (52,5%). No obstant això, només el 6,8% de la població afirma llegir llibres en aquest format. A més s’incrementa el nombre de persones amb eBook un 75% en els últims mesos i ja aconsegueix el 3% dels entrevistats.
Els espanyols segueixen utilitzant  majoritàriament el suport digital per a la lectura de periòdics (34,3%) o per a la consulta de webs, blog, fòrums, etcètera (41,8%)
Aquest tipus de lectors segueixen utilitzant  majoritàriament l’ordinador per llegir (51,6%), el 6,3% llegeix en el mòbil i agenda electrònica i només el 2,1% del total llegeix llibres en format i-Reader.

El tiempo entre costuras el llibre més venut del primer semetre.

Els llibres més  venuts a Espanya durant el primer semestre de 2011 han estat: ‘El tiempo entre costuras’, de María  Dueñas, ‘El ángel perdido’ de Javier Sierra; i ‘Si tu me dices ven lo dejo todo pero díme ven’  d’Albert Espinosa.
Pel que fa als autors més comprats apareixen Pierre Dukan, amb tres llibres (‘No consigo adelgazar’, ‘Las recetas de Dukan’ y ‘El método Dukan ilustrado’), Albert Espinosa i Federico Moccia.

Ken Follet entre les més llegits.
‘Els pilars de la terra’ de Ken Follett, es manté com el llibre més llegit durant el primer semestre de 2011. ‘La caiguda dels gegants’, del mateix autor, també apareix com el tercer llibre més llegit. En el segon lloc apareix ‘El tiempo entre costures’, de María Dueñas i ‘El nen del pijama de ratlles’ de John Boine, apareix en el quart lloc.

Gerónimo Stilton entre els preferits dels més joves.Els nens de 10 a 13 anys llegeix, almenys, una vegada al trimestre. Si bé el 100% d’ells llegeix per “estudis”, un 82,6% ho fa per oci en el seu temps lliure.
Gairebé nou de cada deu nens lectors en suport digital utilitzen l’ordinador per llegir. Un 2,5% dels lectors digitals ho fa en un i-Reader.
Els llibres de Gerónimo Stilton, Kika Superbruja, de Knister i ‘L’Illa del Tesoro’, de Robert Louis Stevenson són els llibres més llegits pels nens d’aquestes edats.

1 COMENTARI

Comments are closed.