Debolsillo publica ‘El caballero errante’ i ‘La espada Leal’ la precuela de ‘Canción de hielo y fuego’.

L’èxit de ‘Juego de tronos’ ha fet que George RR Martin torni a estar d’actualitat literària.


Les novel·les  de la saga de ‘Canción de hielo y fuego’ han tornat a ocupar un lloc descatat en el panorama literari. Aquest fet, ha provocat que es reediti bona part de l’obra  de Martin.
L’editorial Debolsillo ha publicat els còmics d’El caballero errante i La espada leal.
Es tracta de dues històries de Martin que van ser adaptades al còmic en 2003 i 2007. Amb guió de Ben Avery i il·lustracions de Mike S. Miller, i que exploren els antecedents de la saga literària i ens situen cent anys abans de “Juego  de Tronos’

El caballero errante. La primera precuela.
El caballero errante se situa uns cent anys abans del principi de Joc de Trons, durant el mandat del rei Daeron, amb el regne en pau i la dinastia Targaryen en el seu millor moment. Explica la història de la primera trobada entre Dunk, l’escuder d’un cavaller errant, i Egg, un nen que és molt més del que aparenta. Quan acudeixin al gran torneig del Prat d’Ashford, els posarà a prova el seu passat,  present i futur.

 

 

 La espada leal
La espada leal és la segona precuela de Canción de hielo y fuego.
Després dels fabulosos successos del torneig d’Ashford en Dunk es va consolidar com a cavaller i Egg va obtenir permís per veure món. Ara arriben a Tesa, un lloc empobrit que sofreix una greu sequera i brots de violència en tot el  territori, doncs fa anys que el seu governant, Ser Eustace, està enemistat amb la senyora de la regió veïna, Fosafría.
Es tracta de la bella i temible Lady Rohanne, a qui  la població  li atribueix crims infames. Dunk  i Egg deuen lleialtat a Ser Eustace.

 

Enllaços relacionats. L’illa dels llibres:  George R.R. Martin publica la cinquena part de ‘Canción de hielo y fuego’.