Javier Cercas i Manuel Vilas nous fitxatges de l’editorial

El mercat d’hivern és el període de quatre setmanes on la FIFA permet als clubs europeus fitxar un nou jugador a meitat de temporada.
No sempre en aquest període es troben grans ofertes per fitxar i el binomi de qualitat-preu, és del tot desproporcionat.  Les presses per fitxar a qualsevol preu una estrella o pseudo estrella que pugui salvar la temporada a l’equip, provoca en moltes ocasions l’efecte contrari.
També existeix el mercat d’estiu, molt més ampli i amb possibilitat de fitxar bons jugadors (el preu ja depèn de les economies dels clubs i fins a quines quantitats estan disposats a gastar).

L’editorial Planeta després del lliurament del seu màxim guardó aquest dimarts, sembla que s’ha decidit pel mercat de tardor i fitxar a dos dels autors de la competència.
Javier Cercas i Manuel Vilas, dos dels autors que han publicat a Penguin Random House i que fins ara figuraven entre els grans autors del catàleg de l’editorial, ara canvien de samarreta per vestir-e amb els colors de Planeta.  De moment Javier Cercas s’endú els 601.000 euros del premi i Manuel Vilas 150,000 coma finalista.

En moltes ocasions el premi que lliura una editorial sol repartir-se entre els autors de la mateixa, però en altres ocasions serveix per atraure a un escriptor/a de la competència aprofitant les suculentes dotacions econòmiques del guardó o les importants millores contractuals.

Sigui com sigui aquesta no és una pràctica nova i segurament en els mesos que vénen veurem alguns canvis més o menys sonats.

A diferència del futbol aquests canvis i fitxatges editorials no solen afectar gaire al lector que espera les novetats del seu escriptor/a preferit sense importar-li massa quina camiseta porta (en aquest cas editorial).

Jordi Milian

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here