Pep Puig rep el Premi Sant Jordi amb la novel·la ‘La vida sense la Sara Amat’

 Empar Moliner ha rebut el 18è Premi Mercè Rodoreda de Contes amb ”Tot això ho faig perquè tinc molta por”.

pep puig premi sant jordi
Òmnium Cultural i Fundació Enciclopèdia Catalana han convocat un any més els premis de la  Nit de Sant Llúcia, celebrada aquest any a la ciutat de Tortosa.
La novel·la ‘La vida sense la Sara Amat’ de Pep Puig ha rebut el premi Sant Jordi de novel·la.  Nascut a Terrassa l’any 1969, Pep Puig publicava la primera novel·la amb el títol de L’home que torna (2005) i després arribarien Les llàgrimes de la senyoreta Marta (2007) i el recull de contes L’amor de la vida de moment.
 empar molinerAmb 60.000 euros és un dels premis més ben dotats econòmicament de les lletres catalanes.  A l’edició de l’any anterior va ser guardonat l’escriptor Joan Carreras amb  L’àguila negra’.

Per la seva banda l’escriptora Empar Moliner ha rebut el 18è Premi Mercè Rodoreda de Contes amb Tot això ho faig perquè tinc molta por”. Moliner aborda en els contes el conflicte humà d’una manera subtil i també amb certa ironia  com ja és habitual en la seva obra.

El poeta Víctor Obiols ha estat guardonat amb 57è Premi Carles Riba de poesía amb el poemari  ‘Dret al miracle’. Des de la seva aparició  a la primera meitat dels anys setanta amb Opus zero (1974), Obiols ha anat construint una obra consistent, allunyada dels cànons. És autor de Carrer d’hivern (1983), D’un juny dur (2014) i l’antologia Sol de lluna ple poesia 1974-1999 (2015).