El músic canadenc ha mort als 82 anys i deixa un llegat musical i també literari.

Leonard+Cohen+295701100462L’autor de cançons Suzanne o I’m your man ha mort als 82 anys segons informat via Facebook el compte oficial del cantant. ‘Amb profunda tristesa informem que el llegendari poeta, cantautor i artista Leonard Cohen ha mort. Hem perdut a un dels visionaris més prolífics de la música. Se celebrarà un funeral a Los Angeles en properes dates. La família demana privadesa durant aquest moment de dolor”.

Leonard Cohen
va destacar principalment com a músic i l’any 2010 rebia el premi Grammy a tota una carrera. Fa poc més d’un mes que Leonard Cohen publicava el seu darrer disc You want it darker.

Cohen també era conegut per la seva vessant literaria i l’any 2011 va ser guardonat amb Príncipe de Asturias de las Letras i el seu nom sonava com a candidat al Premi Nobel de Literatura.

L’any 2011 l’editorial Edhasa recuperava i publicava les novel·les ‘El juego favorito’ i ‘Hermosos perdedores’.

Comparada amb ‘El vigilant en el cap de sègol’ de Salinger, ‘El juego favorito’ narra l’adolescència i la joventut de Lawrence  Breavman, fill únic d’una vella família jueva de  Mont-real. Per la seva banda ‘Hermosos perdedores‘ és una novel·la protagonitzada per un historiador que segueix els passos de Catherine Tekakwitha, una indígena mohawk del segle XVII que convertida al catolicisme va ser sotmesa a molts martiris i beatificada l’any 1980 se li atribueixen alguns miracles.