La novel·la denúncia la passivitat dels governs i de les institucions internacionals davant de la guerra de l’antiga Iugoslàvia i, per extensió, de qualsevol guerra.

lluis-anton-baulenas‘Amics per sempre’ de Lluís-Anton Baulenas, segons ha destacat l’editorial Bromera en un comunicat es tracta del relat d’un personatge que torna a la Barcelona preolímpica després de viure la guerra de l’antiga Iugoslàvia. L’eufòria dels seus conciutadans contrasta amb la crisi personal que pateix.

La nit dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, la cita literària més important de les lletres valencianes, ha reunit més de 800 persones del món de la cultura, la política i la societat valenciana.

El XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a Andreu Escrivà per Encara no és tard, una anàlisi sobre les claus per entendre i aturar el canvi climàtic; el XVIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, l’ha guanyat Jaume Subirana per Cafarnaüm; l’XI Premi de Poesia Ibn Jafadja ha distingit Eva Baltasar per Neutre, mentre que Toni Cabo ha rebut el I Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna per Nanuq. Tal com ja es va fer públic, la guardonada amb l’XI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira ha sigut Marta Buchaca, per Una família normal; Silvestre Vilaplana ha merescut el XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per Els colors de l’arc de Sant Martí, i Carles Cano, autor d’El desbaratat conte dels fesols màgics, ha estat guardonat amb el XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.