Mathias Malzieu descriu a el ‘Diario de un vampiro en pijama’ la superació d’una greu malaltia

L’escriptor i music francès va patir una aplàsia medul·lar i ara vol compartir amb els seus lectors  com ho va superar 

diario-de-un-vampiro-en-pijama’Acabo de atravesar el infierno en autoestop. El autentico infierno . No aquel que tiene fuego y unos tipus con cuernos que escuchan heavy metal, no, sinó el infierno del que no sabes si saldrás con vida.’’

Malzieu utilitza el format del diari personal per descriure el període que comprèn entre el mes de novembre de 2013 i desembre de 2014. En un dels seus millors moments creatius en l’àmbit literari i musical gràcies al seu grup Dyonisos, se li afegeix també la promoció de l’adaptació cinematogràfica de ‘La mecànica del cor’.

Aquest bon moment professional es trenca just en el moment que pateix una aplàsia medul·lar, també coneguda com interrupció del funcionament de la medul·la òssia  que provoca un dèficit important de glòbuls vermells, blanc i plaquetes.
En el 80% dels casos és impossible identificar-ne les causes i s’estima una incidència mitjana de 1,5 a 4,5 casos per cada milió d’habitants i any.
La situació del músic i escriptor quan se li va diagnosticar la malaltia era molt greu i els metges aposten en un primer moment per un trasplantament de medul·la òssia, però al final decideixen que la millor opció és un tractament gairebé experimental, el trasplantament de les cèl·lules mare del cordó umbilical, una solució que normalment es planteja en pacients infantils, però per la constitució i estatura de Malzieu podia donar resultats positius.

La poètica de Malzieu es present a ‘Diario de un vampiro con pijama’(Reservoir Books), una obra que també fa referències a les seves anteriors novel·les i al seu grup musical Dyonisos
‘Si salgo de esta, me convertiré en otro hombre. Yo que tanto he soñado con quimeras, gigantes, monstruós enamorados y otras sirenes, aquí estoy, liuchando por volver a la normalidad. El más poderoso de los cuentos de hades. Para mí, el amante de sueños, el más Hermoso regalo sería poder revivir ‘’como toto e mundo’’.

Malgrat la baixada als inferns i els moments terribles descrits, per afrontar la nova situació, Mathias Malzieu assegura que l’unica oportunitat de resistir era escriure ‘la urgència hace brotar semillas de libros en mí. Las riego todas y me dedico a pensar que daré con mi alubia màgica para atravesar el techo del hospital’.

L’autor es defineix com un vampir que necessita sang per sobreviure ‘nadie sabe que soy un vampiro. No me he convertido en murciélago, de momento. Sigo reflejándome en los espejos. Con cara de fantasma con gorro de lana, però sigo estando ahí. Los crucifijos no me hacen salir corriendo, quién sabe si porque enseguida me quedo sin aliento….. Y sin embargo soy un autentico vampiro: debò procurarme sangre para seguir vivo’…

A les pàgines de ‘Diario de un vampiro en pijama’, Malzieu manté converses amb la ‘Dama Ocles’ que es presenta amb la seva espasa indicant-li un final fatídic, però que l’escriptor vol evitar costi el que costi. ‘’Una silueta femenina ondula en la bañera. Se lima la suñas con una espada’’

L’amor de Rosy, la seva companya i la professionalitat de les infermeres i metges que el van atendre són els grans aliats per superar la malaltia ‘Los ojos de Rosy no se han movido un ápice. Obtiene su diploma de amorología con mención especial del jurado.’

Un diari escrit des de les emocions, amb bon humor i optimisme com és habitual en l’obra de Mathias Malzieu però que ara afegeix elements molt personals després de superar la malaltia i vèncer a la ‘Dama Ocles’.

Per Malzieu salvar la vida ha estat l’aventura més extraordinària que ha viscut que li ha permès seguir somiant com també ho seguiran fent els seus lectors.

Video del disc ‘Vampire en pyjama’ del grup Dionysos