Les dues editorials catalanes inicien una campanya de prevenda de l’edició limitada de 1.900 exemplars del llibre que publicaran el mes de novembre. 

A punt de l’estrena de la nova adaptació cinematogràfica a càrrec de Denis Villeneuve, “Dune” ha estat un dels grans clàssics de la ciència ficció amb gairebé 20 milions d’exemplars venuts.
Dune va guanyar el Premi Hugo i el Premi Nebula a la millor obra el 1966 i la primera adaptació cinematogràfica arribaria l’any el 1984 de la mà de David Lynch.

El 5 de novembre de 2019, la BBC News va incloure Dune a la llista de les 100 novel·les més influents de tots els temps. La novel·la compta amb nombroses referències a sèries i pel·lícules com Star Trek, Futurama, Les cròniques de Riddick o Nausicäa. La música i els jocs han homenatjat l’obra i, fins i tot, l’exploració espacial li ha rendit homenatge en diverses ocasions com, per exemple en el nom d’un cràter de la Lluna o de Titan, la lluna de Saturn.

Des de la seva primera publicació va aconseguir captivar a la crítica com el Washington Post el va descriure com” un retrat d’una societat alienígena més completa i profundament detallada que qualsevol altre autor del camp que hagi aconseguit . una història que absorbeix igualment per la seva acció i perspectives filosòfiques . fenomen de ciència ficció.” Per la seva banda el Louisville Times va escriure: “La creació d’aquest univers per Herbert, amb el seu complex desenvolupament i anàlisi de l’ecologia, la religió, la política i la filosofia, continua sent un dels assoliments suprems i seminaris de la ciència ficció”.

Denis Villeneuve ha dirigit una nova versió cinematogràfica encapçalada per Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgard i Javier Bardem. Hans Zimmer ha estat l’encarregat de la banda sonora de la pel·lícula.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here