L'illa dels llibres

Mai més i Raig Verd s’uneixen per publicar una nova edició en català de “Dune” de Frank Herbert

Les dues editorials catalanes inicien una campanya de prevenda de l’edició limitada de 1.900 exemplars del llibre que publicaran el mes de novembre. 

A punt de l’estrena de la nova adaptació cinematogràfica a càrrec de Denis Villeneuve, “Dune” ha estat un dels grans clàssics de la ciència ficció amb gairebé 20 milions d’exemplars venuts.
Dune va guanyar el Premi Hugo i el Premi Nebula a la millor obra el 1966 i la primera adaptació cinematogràfica arribaria l’any el 1984 de la mà de David Lynch.

El 5 de novembre de 2019, la BBC News va incloure Dune a la llista de les 100 novel·les més influents de tots els temps. La novel·la compta amb nombroses referències a sèries i pel·lícules com Star Trek, Futurama, Les cròniques de Riddick o Nausicäa. La música i els jocs han homenatjat l’obra i, fins i tot, l’exploració espacial li ha rendit homenatge en diverses ocasions com, per exemple en el nom d’un cràter de la Lluna o de Titan, la lluna de Saturn.

Des de la seva primera publicació va aconseguir captivar a la crítica com el Washington Post el va descriure com” un retrat d’una societat alienígena més completa i profundament detallada que qualsevol altre autor del camp que hagi aconseguit . una història que absorbeix igualment per la seva acció i perspectives filosòfiques . fenomen de ciència ficció.” Per la seva banda el Louisville Times va escriure: “La creació d’aquest univers per Herbert, amb el seu complex desenvolupament i anàlisi de l’ecologia, la religió, la política i la filosofia, continua sent un dels assoliments suprems i seminaris de la ciència ficció”.

Denis Villeneuve ha dirigit una nova versió cinematogràfica encapçalada per Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgard i Javier Bardem. Hans Zimmer ha estat l’encarregat de la banda sonora de la pel·lícula.

Exit mobile version