Creuen que no s’ha de celebrar amb una concentració de parades al centre de la ciutat que posi en risc la salut de venedors i compradors, i posi més pressió sobre el sistema sanitari del país.

L’associació formada per les editorials Alrevés/Crims.cat, L’Avenç, Birabiro, Les Hores, Raig Verd, Saldonar, Sembra, Tigre de Paper han decidit  no participar en el Sant Jordi d’estiu. Asseguren en un comunicat que la pandèmia ens ha colpit a tots i el virus segueix estant ben viu. Després de l’ajornament del Dia del Llibre del 23 d’abril al 23 de juliol agraïm l’esforç i som conscients de les hores i l’energia que hi ha posat la Cambra del Llibre per organitzar el Sant Jordi d’Estiu’.

En el comunicat afirmen que ‘’per responsabilitat creiem que aquesta diada no s’ha de celebrar amb una concentració de parades al centre de la ciutat que posi en risc la salut de venedors i compradors, i posi més pressió sobre el sistema sanitari del país.’’

Llegir en Català assenyala que no es compatible demanar a la gent que es quedi a casa com fan les autoritats sanitàries i al mateix temps animar-los des de les associacions del sector del llibre a que vagin al Passeig de Gràcia.

Finalment recomenen  als ‘nostres lectors a visitar les llibreries físiques i digitals el dia 23 i la resta de l’any i a seguir donant suport als projectes editorials que ens fan més lliures, més crítics i més feliços.’’.