La mort del pare, el gran repte de L’Altra Editorial

Es publica en català el primer volum del sextet  ‘La meva lluita’ de  l’escriptor noruec Karl Ove Knausgård

KARL-OVE-KNAUSGAARD

La mort del pare és el primer volum del sextet La meva lluita, on l’escriptor Karl Ove Knausgård explora les seves frustracions quotidianes i la relació amb la seva família i amb el passat: la infantesa, els anys de l’adolescència, la descoberta del sexe i de l’alcohol, la relació amb la mare, sovint absent, i amb el pare, distant i imprevisible.

la mort del parePer l’editora  Eugènia Broggi la publicació de l’obra suposa un repte  i de l’autor destaca que ‘m’agrada l’autenticitat de tot plegat, com tot sona real (les emocions, vull dir, i reaccions); m’agrada com ho explica, i trobo que la tria d’un estil diguem-ne planer reforça la intensitat de la narració; m’interessa molt com pensa i què pensa; m’atrapa la trama i les desventures que li passen, i les reflexions que fa, i em planteja qüestions emocionals sobre la meva pròpia vida.

Karl Ove Knausgård també parla sobre la seva passió per la música i les seves inseguretats constants, i s’enfronta per primera vegada al dolor i al trasbals provocats per la mort prematura del pare, alcoholitzat i sol.

L’edició catalana compta amb la traducció d’Anna Llisterri.