Xavier Bosch recull el Premi Ramon Llull

Després de l’ajornament del lliurament del premi per la mort de José Manuel Lara, l’escriptor ha rebut el guardó  a mans del President de la Generalitat i i l’actual president del Grup Planeta, Josep Creuheras.

01.PREMI R.LLULL.©Arduino Vannucchi

La cerimònia de lliurament, que s’ha celebrat aquest vespre al Palau de la Generalitat de Catalunya, ha estat presidida pel M.H. President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i ha comptat amb la presència del president del Grup Planeta, Josep Creuheras.
Amb 60.000 euros per a l’obra guanyadora, el Premi Ramon Llull és el guardó més reconegut de les lletres catalanes.
Atorgat per primera vegada el 1981 amb els objectius de contribuir a estimular la creació literària en català i a impulsar-ne la difusió.

Algú com tu, una aposta arriscada
algu com tuEl periodista i escriptor canvia de registre amb ‘Algú com tu’,  la novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull 2015.
Xavier Bosch sembla voler fugir de les etiquetes i a la novel·la ‘Algú com tu’, darrer Premi Ramon LLull hi aboca tot el seu sentiment més romàntic per descriure una història d’amor.

Com en l’amor, cal arriscar i Xavier Bosch ho fa amb ‘Algú com tu’ canviant el registre que tenia acostumat als seus lectors. Ara faltarà saber si aquests lectors li segueixen fent confiança, tot i que segurament en tindrà de nous.

L’acció ens situa en dos moments diferents, l’any 1981 quan Paulina Homs, casada i amb una filla, marxa a París al casament d’una cosina.  Decideix marxar tota sola, i a la capital francesa, coneixerà al galerista Jean-Pierre Zanardi amb qui mantindrà una relació molt intensa durant cinc dies.
Els records d’aquella relació i dels cinc dies plens de felicitat viscuts a París es convertiran en el motor vital dels dos protagonistes.

Anys més tard, l’any 2006 i després de la mort de la Paulina, serà la seva filla, Gina qui descobrirà aquest afer per mitjà d’unes cartes i intentarà descobrir qui era en realitat aquell galerista que va aconseguir enamorar a la seva mare

El Jurat de la XXXVena edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, ha estat integrat per Antoine Caro (en representació d’Éditions Robert Laffont), Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales.