Carla Guelfenbein guanya el Premio Alfaguara de novela 2015

L’escriptora xilena rep el guardó amb la novel·la Contigo en la distancia

Carla Guelfenbein

Carla Guelfenbein  és autora de les novel·les El revés del alma (2003), La mujer de mi vida (2006), El resto es silencio (2009) i Nadar desnudas (2014).

El jurat del premi presidit per Javier Cercas i format per Héctor Abad Faciolince, Ernesto Franco, Berna González Harbour, Concha Quirós i Pilar Reyes, ha destacat  de la novel·la guanyadora «és una novel·la de suspens literari construïda, amb gran eficàcia narrativa, entorn d’un memorable personatge femení i al poder de la genialitat. L’autora ha sabut entrellaçar amors i enigmes amb una escriptura alhora complexa i transparent. Tres veus molt bé assemblades il·luminen les zones fosques de la mentida i de la veritat, del talent i de la mediocritat, de l’èxit i del fracàs’’

La novel·la està ambientada ‘’a la ciutat de Santiago de Xile, la història abasta tres generacions que, sense saber-ho, comparteixen un secret poètic que és al mateix temps un secret existencial’’.
En aquesta convocatòria del Premi Alfaguara de novel·la s’han rebut 707 manuscrits, dels quins 320 han estat remesos des d’Espanya, 106 des de Mèxic, 102 des d’Argentina, 77 des de Colòmbia, 41 des d’Estats Units, 32 des de Perú, 20 des de Xile i 9 des d’Uruguai.

Els darrers guanyadors del Premio Alfaguara han estat El mundo de afuera, de Jorge Franco, La invención del amor, de José Ovejero, Una misma noche, de Leopoldo Brizuela,El ruido de las cosas al caer, de Juan Gabriel Vásquez, El arte de la resurrección, de Hernán Rivera Letelier i El viajero del siglo, de Andrés Neuman.