La formula John Verdon

L’escriptor publica Deixa en pau el dimoni, la tercera novel·la protagonitzada pel detectiu Dave Gurney.

John Verdon torna amb una nova novel·la protagonitzada pel detectiu Dave Gurney. Després de Sé el que estàs pensant i No obris els ulls (Proa/Roca), Verdon repeteix la formula dels primer dos volums a  Deixa en pau el dimoni/ Deja en paz el diablo (Proa/Roca)

John Verdon  va treballar com a director creatiu en diverses agències publicitàries a Manhattan.  Un cop jubilat va començar a treballar com a ebenista, però la seva dona, li va empènyer a recuperar el seu desig de joventut de convertir-se en escriptor.

Així va ser com John  Verdon va decidir escriure la primera novel·la Sé el que estàs pensant i va funcionar molt bé la formula basada en altes dosis de thriller psicològic, protagonitzada per un criminal capaç de llegir la ment de les víctimes.

La passió de Verdon  per  l’escriptor Arthur Conan Doyle, li va servir com a font d’inspiració alhora de crear el seu detectiu Dave Gurney.   Un detectiu privat que als 47 anys  abandona el Departament de Policia de Nova York després de 25 anys de servei.

Alguns crítics han comparat els mètodes utilitzats pel detectiu Gurney amb el mateix Sherlock Holmes. Al seu costat sempre està la seva segona dona Madelaine que actua en alguns casos com el doctor Watson, gràcies als consells que li dóna.

Malgrat haver començat tard la carrera com a escriptor, John Verdon ja s’ha consolidat com un dels autors destacats del gènere negre i del thriller amb tres títols publicats.

 

Sé el que estàs pensant/Se lo que estas pensando.
Proa/Roca
2010

John Verdon va debutar amb èxit amb un novel·la de misteri sobre un criminal capaç de llegir la ment de les víctimes.
Un home rep una carta on li demanen a pensar en un número, qualsevol. Quan obre el petit sobre que acompanya el text, seguint les instruccions que figuren a la pròpia carta, s’adona en el que havia pensat que el número allà escrit és exactament.

David Gurney, un policia que després de 25 anys de servei s’ha retirat al nord de l’Estat de Nova York amb la seva esposa, es veurà involucrat en el cas quan un conegut, el que ha rebut la carta, li demana ajut per trobar el seu autor amb urgència.
Però el que en principi semblava poc més que un xantatge s’ha acabat convertint en un cas d’assassinat que a més guarda relació amb altres succeïts en el passat.
Gurney haurà de desentranyar el misteri de com aquest criminal sembla capaç de llegir la ment de les seves víctimes en primer lloc, per poder arribar a establir el patró que li permeti atrapar-lo.


No obris els ulls /No abras los ojos
Proa/Roca
2011
Verdon repeteix la formula  de la primera novel·la   i  recuperar a Dave Gurney, el detectiu de la policia jubilat per resoldre un nou crim. En aquesta ocasió una núvia provinent d’una família molt rica apareix decapitada en ple banquet de noces: el misteri està servit.
Tot apunta a un jardiner desequilibrat, però ben aviat la família i Dave Gurney veuran que tot és molt més complicat.

 

 

Deixa en  el dimoni/Deja en paz al diablo
Proa/Roca
2012
L’expolicia Dave Gurney encara està provant d’adaptar-se a la jubilació i a les seqüeles de les tres bales que va rebre en el seu últim cas.
Ara  la Kim, una jove periodista filla d’una bona amiga, s’ha ficat en un bon embolic. Està fent un reportatge televisiu sobre els familiars de les víctimes d’un assassí en sèrie que no es va descobrir mai.